האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » בעיות רפואיות אצל כלבים – מרכז מידע » תת פעילות בלוטת התריס בכלבים
תת פעילות בלוטת התריס אצל כלבים, כאמור, היא פעולה הורמונאלית, לעיתים היא נובעת מבעיה מולדת או נרכשת בבלוטת התריס, ולעיתים היא נגרמת כתוצאה מבעיה במוח שעלולה להשפיע גם על בלוטת התריס.
המקרה השכיח הוא שנוצרת בעיה כתוצאה ממחלה אוטואימונית בבלוטה, קרי נזק שנגרם עקב ירידה באיכות המערכת החיסונית, אשר גורמת לירידה בייצור הורמון התריס.
בעמוד הבא תקבלו מידע על בעיה רפואית זו אצל כלבים, כיצד מטפלים ומה חשוב להכיר:
כל המידע המופיע במאמר זה, הינו בגדר המלצה. אם הכלב שלכם מתמודד עם תת פעילות בבלוטת התריס, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.
תת פעילות בלוטת התריס אצל כלבים (hypothyroidism in dogs) היא לא תופעה שכיחה, אך ישנם כלבים שנאלצים להתמודד איתה ולכן מאוד חשוב להכיר אותה. מדובר על תופעה שמוכרת בעיקר אצל כלבים מבוגרים, בפרט אצל כלבים כמו דני ענק, דוברמן, כלבי תחש, וכלבים מסוג גולדן רטיבר.
לפני שניכנס לעובי הקורה ונסביר מה זו תת פעילות בלוטת התריס אצל כלבים, חשוב לציין שמדובר בתופעה הורמונאלית, אשר כידוע נפוצה אצל בני אדם, אך כאמור גם כלבים מתמודדים איתה ולכן אנחנו צריכים לשים לב לכך, שכן יש לה השפעות שונות, הן על מצבו הנפשי והן על מצבו הבריאותי.
הורמון התריס (טירוקסין) הוא חיוני עבור הכלבים, בדיוק כמו עבור בני אדם, מאחר והוא משפיע הן על מערכת העיכול, העור, רבייה, עיניים, לב ועוד. למעשה הוא נוגע בכל חלק ופרט בגוף של הכלב, ולכן אם יש תת פעילות שלו, אזי שעלול להיווצר בגופו נזק משמעותי לאורך זמן.
הגורם העיקרי לתת פעילות, היא תהליך דלקתי כאמור, אשר גורם נזק למערכת החיסונית, וכן הרבה פעמים תהליך ניוון של הבלוטה עצמה. דבר שכיח בפרט אצל כלבים מבוגרים, כאמור. כתוצאה מכך, יש מחסור בתהליך ייצור הורמונים של התריס, מה שמוביל לנזקים שונים.
הסימנים המובילים לתת פעילות הם:
כמו בלא מעט מקרים אחרים, האבחון הראשוני נעשה על ידי הבעלים. הם צריכים להיות ערים לכך שהכלב עובר שינויים, מצב רוחו משתנה, מצבו הבריאותי לא כמו שהיה פעם, ועם הסימנים המחשידים עליהם ללכת אל ווטרינר מוסמך שיאבחן את המצב, ויספק לו טיפול מתאים.
צריך לציין, מאחר ומדובר על שורה של סימנים שכל אחד מהם בפני עצמו היא בעיה, אזי שחשוב שהאבחון יתבצע בצורה מדויקת, על מנת שהטיפול יהיה יעיל ומותאם למקרה של בלוטת התריס.
האבחון ייעשה באמצעות בדיקות סקר, קרי בדיקות דם, כמו כן באמצעות על ידי משטחי עור, ובמקרים מסוימים גם באמצעות א.ק.ג וצילומי חזה. דגש מיוחד יינתן לבדיקות הורמונאליות של T3, T4. בדיקות שמטרתן לבחון את תהליך הייצור הורמון התריס. כמו כן יתבצעו בדיקות TSH, FREE T4 ובדיקות דם נוספות שקשורות להיבטים של בלוטת התריס.
הטיפול המומלץ הוא מתן הורמון בלוטת התריס, באמצעות תחליפים תרופתיים שונים, פעמיים ביום למשך שבועיים או יותר. כמו כן, שינוי תזונה שתתאים למצבו ולצרכיו של המטופל.
הבדיקות שיש לבצע לצורך אבחון הבעיה, יכולות לעלות הרבה מאוד כסף, לכן משתלם לרכוש פוליסת ביטוח חיות מחמד, על מנת להיעזר בחברת הביטוח לצורך מימון הבדיקות וכל מה שכרוך בכך. המימון יינתן על פי תנאי הפוליסה של החברה.
לסיכום אם אתם רואים שהכלב שלכם עובר שינוי פיזי או שינוי במצב רוחו, אל תהססו, קחו אותו אל ווטרינר מוסמך, והוא ידע לאבחן האם אכן מדובר בתת פעילות של בלוטת התריס. טיפול בזמן, יכול לעזור ולהקל מאוד על הכלב שלכם.
שתפו את עמוד זה 🙂
אולי גם יעניין אותך:
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
תולעת הפארק – כל מה שצריך לדעת
האם אתם יודעים מהי תולעת הפארק וכיצד תוכלו לשמור על כלבכם האהוב? כל זאת במאמר הבא: