האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
ביטוח חיות מחמד » עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
לא פעם אנחנו נראה בתוכניות, סדרות וסרטים, כיצד בעלים מביאים לכלבים שלהם קערה מלאה בעצמות או יזרקו לעברם עצם של חיה מסוימת, בשביל שהם יוכלו להתענג עליה. המיתוס הזה נוצר בין היתר, בגלל ההנחה שכך נוהגים כלבים חופשיים המשוטטים בטבע.
אך כמו הרבה מיתוסים, גם מיתוס זה איננו בהכרח נכון ולצערנו, הוא גם מסוכן. זה נכון שישנן עצמות שכלבים יכולים לשחק וללעוס אותן, כפי שנראה בהמשך המאמר, ישנן עצמות שרצוי לספק לכלב מסיבות שונות, אך זה לא נכון לגבי כל עצם ובמקרים רבים, אם לא מקפידים על סוג ומבנה העצם, הרי שזה יכול להיות מסוכן.
לפני שאנחנו נתייחס לסכנות וכיצד אפשר להתמודד איתן, נסביר בקצרה באילו מקרים כן אפשר לתת לכלב עצם וכיצד בוחרים אותה.
בעיקרון, אנחנו יכולים למצוא שני סוגים של עצמות אשר ניתן ובמקרים מסוימים אף רצוי לתת לכלבים:
סוג אחד הן עצמות גדולות שעברו תהליך בישול. למשל, אם בישלנו סטייק ויש לנו עצם גדולה עם בשר מסביב, אז בהנחה והבשר טוב ואיכותי, הכלב יכול ליהנות מהעצם. יחד עם זאת, חשוב לבדוק שהכלב יכול ללעוס את הבשר ושאין בעצם הגדולה סיבים קטנים שיכולים לגרום לו נזק.
סוג שני הן עצמות לכלבים שאפשר לרכוש בחנויות לחיות מחמד. מדובר על עצמות יבשות, או תחליפי עצמות אשר עוצבו בצורה של עצם אשר יש להן תפקיד. הן גם שומרות על היגיינה של הפה, גם מאפשרות לכלב (בפרט כלבים צעירים) לעבוד על יכולת הלעיסה שלהם, גם מונעות מהכלב מהצורך לחפש דברים אחרים ללעוס (למשל ריהוט), וכן הן גורמות להן עניין.
לעומת זאת, כאמור, ישנן עצמות שעלולות לגרום סכנה לכלבים. מדובר בפרט על עצמות של בשר אשר בושל, מאחר ותהליך הבישול הופך את העצמות לרכות ודקות יותר. כתוצאה מכך, הכלב עלול להתמודד עם מקרים בהם העצמות נתקעות במורד הגרון וגורמות לפצעים וחבלות, גורמות נזק למערכת העיכול, דלקות באיברים הפנימיים, דלקות בלבלב, הן עלולות להיתפס בשיניים, לפצוע את הלשון וחלל הפה, לגרום להקאות, שלשולים והקאות, במקרים קיצוניים העצמות עלולות לגרום לחנק.
אם בכל זאת מחליטים לתת לכלב עצם, חשוב לשים לב: שהיא עשויה מבקר, היא גדולה מספיק בשביל שהכלב לא יוכל לבלוע אותה, היא לא חדה, והבשר מסביב איננו רך מספיק. רצוי מאוד לספק לכלב את העצם לזמן קצר מאוד ורק כשהוא נמצא תחת השגחתכם המלאה.
במידה והכלב בלע עצם, יש לפנות באופן מיידי אל ווטרינר מוסמך אשר ידע לטפל בבעיה. במידה וזה אפשרי, הוא ישלוף את העצם ממנו באופן ידני. במידה וזה לא אפשרי, הוא יעשה צילומים ובדיקות על מנת לראות היכן העצם נמצאת וכיצד ניתן להוציא אותה. ייתכן מאוד שיהיה צורך לבצע ניתוח. באופן טבעי, כל התהליך ידרוש טיפול מקיף, על מנת שהכלב יוכל לחזור לתפקוד רגיל.
מאחר ומדובר בטיפול יקר ערך, מומלץ מאוד להיערך מראש ולרכוש ביטוח חיות מחמד, כך יהיה ניתן ליהנות מהשתתפות של חברת הביטוח בעלויות הטיפול, בהתאם לתנאי הפוליסה.
זה לא מספיק שאנחנו לא ניתן לכלב שלנו עצמות ונשמור על כך שהוא יוכל לקבל תזונה נכונה ובריאה, אלא אנחנו צריכים גם להקפיד שהוא לא ייחשף לעצמות במקומות אחרים. למשל, יש להקפיד על כך שהוא לא יחטט בזבל ובפסולת הנמצאת במקומות שונים, יש לוודא שהוא לא יאכל אוכל מהרצפה ברחוב ובמקומות אחרים, וכמובן למנוע מאנשים אחרים לתת לו עצמות.
כאמור, יהיה נכון לקנות לו צעצועי לעיסה שונים, כולל עצמות, על מנת שהוא יוכל ליהנות מהם.
לסיכום כאמור, בניגוד למיתוסים ולסיפורים הישנים, כלבים אינם אמורים לאכול עצמות שכן הן עלולות לגרום לו לסכנה ממשית. חשוב להקפיד על כך, בשביל שלא נגיע לסיטואציה בה יהיה עלינו לפנות באופן מיידי לווטרינר שיטפל בו.
ישנם מזונות נוספים שלא מומלצים לכלבים לאכול או שהאכילה מותרת במידה קטנה, חשוב מאוד להכיר את המגבלות ואת המזונות. זכרו, אם יש ספק אין ספק.
כל המידע המופיע במאמר זה הוא המלצה, לצורך קבלת מידע וטיפול רפואי יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.
מאמרים אחרונים מהבלוג שלנו
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
ההתאחדות הלאומית לספורט הרכיבה
בישראל קיים ארגון האחראי על ענף רכיבת הסוסים. ארגון זה נקרא התאחדות הלאומית לספורט הרכיבה.
במאמר זה נסקור את הארגון, מטרותיו ולמה נועד.