כלב שמן – כיצד מטפלים בהשמנת יתר אצל כלבים - מדריך בריאות הכלב

כשדנים בבעיות משקל והשמנת יתר, ההתייחסות באופן טבעי היא לבני אדם שמתמודדים עם מצבים שכאלה. לא מעט אנשים מתמודדים עם בעיות מסוג זה על בסיס יומיומי והן משפיעות על החיים שלהם בהיבטים שונים, פיזיים, נפשיים ואחרים.

אך לא רק בני אדם מתמודדים עם תופעות אלו. אנחנו יכולים למצוא גם תופעות של השמנת יתר אצל כלבים. ישנם לא מעט הולכים על ארבע שמתמודדים עם בעיות משקל ואנחנו, בתור הבעלים שלהם, צריכים לדעת כיצד לעזור להם לרדת במשקל בצורה יסודית ונכונה.

מהי השמנת יתר אצל כלבים ומה ניתן לעשות? כל זאת בשורות הבאות:

תוכן עניינים

הערה: אין לראות במידע המופיע במאמר זה המלצה רפואית מקצועית. בכל מקרה, יש לפנות לווטרינר מוסמך, להתייעץ עמו ולבצע את מה שהוא מציע.

מה זו השמנת יתר אצל כלבים?

השמנת יתר אצל כלבים

בדיוק כפי שבני אדם עלולים להגיע למצב בו הם שוקלים הרבה יותר ממה שהם אמורים לשקול, על פי הגיל והגובה שלהם, הרי שגם אצל כלבים תיתכן אפשרות של עלייה במשקל באופן חריג למאפיינים מסוימים.

כלב שמן מוגד כמי ששוקל 13-16 אחוז מעל למשקל הממוצע שלו, ביחס לגזע ולמין שלו. כשאנחנו הולכים לווטרינר לבצע חיסונים, בדיקות וטיפולים, אז הוא ישקול אותו ובהתאם לנתון, הוא יחליט האם מדובר במשקל יתר או לא. במידה וכן, הוא יסביר לנו כיצד יש לנהוג.

מה הן הסיבות לכך שהכלב שמן?

ראשית, מחסור בפעילות גופנית. על מנת שהכלב שלנו לא ישמין ולא יתמודד עם בעיות משקל ובעיות רפואיות, אנחנו צריכים לקחת אותו לטיולים ארוכים, כולל ריצות. אחרת הוא עלול לעלות במשקל עם הזמן.

שנית, יותר מדי אוכל. ישנם בעלים שנוהגים לפנק את הכלבים שלהם ולתת להם הרבה יותר אוכל ממה שהם אמורים לקבל. במקרים רבים הם גם נותנים להם מזון שלא מתאים להם.

שלישית, צריכת מים מועטה. על פניו זה אמור להיות הפוך, אך חשוב מאוד שהכלב ישתה הרבה בשביל שתהליך חילוף החומרים אצלו יעבוד בצורה תקינה. יש לספק לו מים טריים ונקיים.

ארבע, תשומת לב. בסוף, אנחנו אחראים על המשקל של הכלב. הוא לא יכול לדעת כמה הוא שוקל וכמה זה נכון מבחינתו. לכן חשוב שאנחנו נקפיד על כך ונתייחס לזה ברצינות. עלינו לשים לב האם הכלב שמן או רזה מדי.

מה גורם להשמנת יתר אצל כלבים?

בדומה לבני אדם, גם אצל השמנת יתר אצל כלבים גורמת לבעיות רפואיות שונות ולכן חשוב מאוד לטפל בה. 

בין הבעיות הרפואיות שכלב עלול להתמודד איתן כתוצאה מהשמנת יתר, אפשר למצוא דלקות מפרקים, סוכרת סוג 2, לחץ דם גבוה, בעיות במערכות הלב, בעיות במערכות כלי הדם, מחלות כליות, סיכון מוגבר לסרטן, ובאופן כללי, כלב המתמודד עם בעיות עודף משקל יתמודד גם עם איכות חיים הרבה פחות טובה וירידה בתוחלת החיים.

צריך גם לציין את המחזוריות של הבעיה. כלב שמתמודד עם עודף משקל, יתקשה לבצע פעילות גופנית בצורה סדירה, נוחה וקלה. באופן טבעי, זה יגרום לו לעלות יותר במשקל ואז הבעיה תחמיר. לכן חשוב לאבחן את הבעיה בשלב מוקדם ולטפל בה בהקדם.

באופן טבעי, הטיפול בבעיות רפואיות ומחלות שונות עלול לעלות הרבה מאוד כסף. זו סיבה טובה נוספת מדוע חשוב לעשות כל מה שנדרש על מנת שהכלב לא יתמודד עם משקל עודף. על מנת להקל בהיבט הכלכלי, ניתן לרכוש ביטוח חיות מחמד אשר ניתן להיעזר בו לצורך מימון עלויות של טיפולים רפואיים הקשורים לנושא ובכלל.

כיצד מזהים שהכלב שמן:

ישנן מספר שיטות לבדוק האם הכלב מתמודד עם השמנת יתר:

השיטה הטובה ביותר היא כמובן לשקול אותו ולבחון את המשקל שלו אל מול המשקל הרצוי בשבילו על פי גיל וגזע.שיטה אחרת היא מדידה של כמות האוכל שהוא צורך על בסיס יומיומי והאם יש לו תיאבון מוגבר. ניתן גם לזהות השמנת יתר אם הוא מתקשה לבצע פעילות גופנית סדירה, בפרט כזו שהוא היה רגיל אליה בעבר.

ניתן  לזהות גם האם הכלב מתמודד עם השמנת יתר באמצעות התבוננות בקו מותניים, אם הוא לא ישר והאזור בין הרגליים הקדמיות לאחוריות, רחב, אזי שהכלב מתמודד עם השמנת יתר.

לאחר מכן, יש למשש את צלעות הכלב. מניחים את האגודלים על עמוד השדרה, פורסים את הידיים לאורך הצלעות, אם חשים אותן אז אין בעיה, אם לא, אז סימן שהוא מתמודד עם הפרעת שומן. חשוב לבצע את הבדיקה הזאת, מאחר ולעיתים התבוננות בכלב לא תספיק, מאחר והפרווה עלולה להטעות אתכם ולא לספר את כל הסיפור.

כיצד מתמודדים עם משקל עודף אצל כלבים?

בראש ובראשונה, יש להקפיד על כך שהכלב יעשה פעילות גופנית. לכן צריך לקחת אותו לטיולים ארוכים, פעם-פעמיים ביום. לכל כלב יש מאפיינים מסוימים וצרכים לסדרי פעילות מסוימים. ישנם כלבים שחייבים לעשות פעילות כל יום, אחרים יכולים להסתפק גם בטיול ארוך פעם בשבוע. צריך להקפיד על כך שמספקים להם את האפשרות הרלוונטית עבורם.

שנית, יש להקפיד על מינון מזון בכמות נכונה. פעם או פעמיים ביום. זה יכול להיות לפני או אחרי שמוציאים אותם לסיבוב. חשוב שהכמות תהיה מדודה ולא מוגזמת. גם אחרי שהכלב יורד במשקל, חשוב לשמור על כמות מדודה על מנת לשמר את המשקל הקיים.

שלישית, יש להקפיד לא לפנק את הכלב עם יותר מדי ממתקים וחטיפים. רצוי גם לשים לב מה כל חטיף כולל, אילו מרכיבים יש בו.

ארבע, בדומה לחטיפים, גם במקרה של תזונה רגילה, יבשה, יש להקפיד על כך שהיא תתאים לצרכים של הכלב, תכיל מרכיבים חיוניים עבורו, ואם יש צורך אז להחליף את המזון הרגיל במזון שיכול לעזור לו.

חמש, שקילות תקופתיות, בדיקות אצל ווטרינר, מעקב והכי חשוב לא להפקיר את העניין.

לסיכום, חשוב מאוד לדאוג שהכלב שלנו לא יתמודד עם משקל עודף ועלינו לעשות כל מה שנדרש לשם כך, לצורך שמירה על בריאותו ועל איכות חייו.

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן