האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » בעיות רפואיות אצל כלבים – מרכז מידע » טפילי מעיים בכלבים
בעלי חיים רבים מתמודדים עם טפילי מעיים. טפילים שחיים וניזונים מהחומרים שנמצאים במעיים שלהם. אחד מבעלי החיים שמתמודדים עם בעיה זו, הם כלבים. מדובר בתופעה שכיחה שיכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות, על ידי סוגים שונים של טפילים.
במאמר זה נדון בטפילי מעיים בכלבים, כיצד מטפלים בהם ואיך להמנע.
לתשומת לב: המידע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ רפואי לגבי טפילי מעיים בכלבים. במצב של חשש או זיהוי סימנים אפשריים, יש לפנות בהקדם לווטרינר מוסמך לצורך אבחון וטיפול מקצועי.
בספרות המקצועית, טפילי מעיילים מוגדרים ליצורים שיש להם גרעין. לכן, לא נהוג להחשיב חיידקים, וירוסים ואף לא תולעי פארק בהכרח, תחת הגדרה זו.
שלוש קבוצות של טפילים בכלבים:
טפילים חד תאיים. חלקם חיים באופן קבוע במערכת העיכול ללא סימנים קליניים בכלב. אך כשיש הדבקה ממקור חיצוני ושגשוג שלהם, אז יכולים להופיע סימנים כמו שלשול, לעיתים גם דמי, ואובדן משקל של הכלב.
ישנן תולעים מסוימות שנטפלות למערכת העיכול ומשפיעות עליה. דוגמא, תולעים עגולים ותולעי סרט. ניתן לקרוא עוד במאמר בנושא תולעים בכלבים שכתבנו בנושא.
אצות מסוימות עלולות להפוך לסוג של טפיל במעיים של הכלב ולייצר מחלות מערכתיות שיאופיינו, בין היתר, בשלשולים קשים.
4 מקורות עיקריים דרכם טפילים יכולים להגיע אל המעיים של הכלב:
הקבוצות שחשופות ברמת סיכון גבוהה לטפילים במעיים הם:
ישנם מספר סימנים שיכולים לעזור לנו לטבחן טפיל מעיים הכלב. חשוב לשים לב היטב לסימנים, שכיחותם והשפעתם על הכלב.
טפילים במעיים אצל כלבים פוגעים לא רק בהם אלא יכולים גם לייצר נזק בריאותי בסביבה הקרובה שלהם, בפרט אצל ילדים להם יש מערכת חיסונית חלשה יותר.
אם קיים אצלכם חשש וחשד שהכלב שלכם מתמודד עם טפילים במעיים, עליכם לקחת אותו מיד לווטרינר שיאבחן את מצבו וייתן לו תוכנית טיפול מתאימה.
האבחון יעשה באופנים הבאים:
חשוב לציין, במקרים רבים יהיה מאוד קשה לאבחן בטפילים אלא בבדיקות מיקרוסקופיות ולכן ייתכן וייקח זמן עד שהווטרינר ימצא את מה שהוא מחפש.
ישנן מספר דרכים בעזרתן ניתן לטפל בטפילי מעיים אצל כלבים:
בראש ובראשונה דרך מניעה. לשם כך יש להעניק לכלב טיפול עקבי ורציף נגד פרעושים, להימנע ממתן מזון נא, צריכת מים ממקורות לא מוכרים, אכילת צואה של כלבים אחרים ועוד.
שנית, תילוע. תרופות אנטי הלמינטיות שפועלות נגד תולעי מעיים. זה לא טיפול מניעתי אלא טיפול שנועד לפגוע בתולעים שנמצאות כבר במעיים. יש להעניק את הטיפול עד ארבע פעמים בשנה.
שלישית, תרופות אנטיביוטיות שיוצרו במיוחד נגד טפילי מעיים. כמו במקרים רבים, צריך לקחת בחשבון שעם הזמן נוצרת עמידות של הטפילים כלפי התרופות. בנוסף, ישנן תרופות ייעודיות נגד טפילי קוקסידיה.
חמש, שימוש בתוספים תזונתיים. למשל, סיבים תזונתיים, פרוביוטיקה, פרה ביוטיקה ואמצעים אחרים שיכולים להסדיר את פעילות המערכת ולהקשות על טפילים לחדור לתוכה.
כיצד ביטוח חיות מחמד יכול לעזור לכם?
טיפול בכלב שיש לו טפילים יכול לעלות הרבה מאוד כסף. הפתרון האידיאלי עבור בעליו הוא לרכוש ביטוח חיות מחמד. כך הוא ייהנה מהחזרים כספיים בעזרת הפוליסה.
אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר, המרכז לביטוח חיות מחמד, ולקבל מידע על ביטוח רפואי לכלב.
שתפו את עמוד זה 🙂
אולי גם יעניין אותך:
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
תולעת הפארק – כל מה שצריך לדעת
האם אתם יודעים מהי תולעת הפארק וכיצד תוכלו לשמור על כלבכם האהוב? כל זאת במאמר הבא: