דילוג לתוכן

דם בצואה של כלב – דם בקקי של הכלב, מה זה אומר? - מדריך בריאות הכלב

במאמר זה נדון במשמעות של דם בצואה של כלב או דם בקקי של הכלב, וכיצד ניתן להבין ממצב זה על בעיות בריאותיות אפשריות. נלמד להבחין בין סוגי הדם (אדום בהיר, כהה או שחור), מהן הסיבות האפשריות לדימום, וכיצד לפעול במקרים אלו, כולל מתי חשוב לפנות לוטרינר לטיפול דחוף.

תוכן עניינים

לתשומת לב: המידע המופיע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ רפואי מקצועי. בכל מקרה של חשש לבעיה רפואית, ובפרט אם זיהיתם דם בצואה של כלב, יש לפנות לווטרינר מוסמך לצורך אבחון וקבלת הנחיות מתאימות בהתאם להמלצותיו.

אף פעם לא נעים לראות סימני דם אצל הכלב שלנו. אחת כמה וכמה, אם אנחנו מזהים אותם דם בצואה של כלב. אז יש לכך משמעויות שונות, ובאופן טבעי זה יכול להיות מאוד מלחיץ.

אם ישנם סימני דם על הגוף, זה לא נעים, אך מאחר והמקום גלוי, אנחנו יכולים להעריך ממה זה נובע וייתכן מאוד שזה עניין נקודתי שאין לו משמעות אמיתית מבחינה בריאותית. אם אנחנו מוצאים סימני דם בקקי של כלב, זה כבר משהו אחר. כאן מדובר על בעיה פנימית שמחייבת בדיקה אצל וטרינר.

קקי אדום בהיר או קקי שחור: מה המשמעות של דם בצואה של כלבים

דם בקקי של הכלבבשביל להבין כיצד להתנהל מול דם בצואה של כלב, צריך להבין תחילה מה המקורות שיכולים להיות לכך ואיך זה עלול להיראות. זה יעזור לנו לזהות את הדם ואת הבעיה איתה הכלב מתמודד.

דם בצואה של כלב מגיע ממערכת העיכול שלו. מכאן זה מתחלק לשני חלקים, שכל חלק גם משפיע על המבנה של הצואה והמראה של הדם.

אם הדם מגיע מהחלק הקדמי של מערכת העיכול, כלומר, וושט, קיבה או תריסריון, אז הצואה תצא כהה.

אם הדם מגיע מהאזורים האחוריים של הגוף, כלומר, המעי הגס, פי הטבעת, אז הדם ייראה טרי בצואה. יכול להיות שהכלב יוציא צואה תקינה עם טיפות דם. במקרים קיצוניים הוא ישלשל צואה אדומה לגמרי, בגלל שזו תהיה צואה דמית.

חשוב להבין את ההבדל, שכן אם הוא מוציא צואה תקינה עם מספר טיפות דם, בהחלט יכול להיות שהבעיה היא לא קיצונית, זה יכול לנבוע גם מפצע במקום. לעומת זאת, אם הוא מוציא צואה דמית, אז סימן שיש בעיה משמעותית שמחייבת טיפול דחוף ומהיר אצל ווטרינר.

בכל אופן יש לשים לב לצואה של הכלב, למבנה שלה וכן לצבע הדם, אם הוא אדום חזק, אדום כהה או שחור. זה יכול ללמד על מקורו ומשך הזמן שהוא נמצא במערכת העיכול.

במידה ותרצו לבדוק אם צורת הקקי, המרקם או הצבעים שלו תקינים, הכנו עבורכם מדריך מקיף שיעזור לכם להבין את המשמעויות השונות.

סיבות לדם בצואה

ישנן מספר סיבות לדם בצואה, כאמור, לא כל מקרה מחייב טיפול מיידי ולא כל מקרה אמור להלחיץ. ישנם מקרים שיכולים לעבור מעצמם. עם זאת, רצוי לשים לב לתסמינים בשביל לדעת האם מדובר על מקרה שמחייב טיפול דחוף אצל וטרינר

שלשול: הרבה פעמים כשכלב מתמודד עם שלשול שנמשך מספר ימים, אזור פי הטבעת מגורה מאוד ולכן ייתכן ועם הצואה יצאו מספר טיפות דם.

אי סבילות מזונית: רגישות למזון יכולה לייצר שלשול שיוביל לטיפות דם בצואה.

דלקות וחיידקים: במידה והכלב אכל בשר נא, נבר בפסולת, אכל אוכל רקוב, אז ייתכן והוא יידבק בחיידק ויחלה בדלקת שאחד התסמינים שלה הוא דימום במערכת העיכול.

טפילים: צריכת מזון או מים מזוהמים, נבירה בצואה של כלבים אחרים ומקרים אחרים, עלולים לחשוף את הכלב לטפילים שיוצרים שלשול ודימום בצואה.

תולעים: חשיפה לתולעים ופרעושים, מגבירה אף היא את הסיכוי לייצר דימום בצואה.

מחלת פארוו: מחלה ויראלית שמוכרת בעיקר אצל גורים לא מחוסנים עד גיל שנה. יש לה תסמינים שונים, כולל הקאות, חוסר תיאבון, חום, חולשה וכן דימום בצואה. אם מקפידים לחסן את הכלב בהתאם אז הסיכוי שהוא יחלה במחלה היא נמוכה.

דלקות במערכת העיכול: ישנן שורה של דלקות במערכות שמייצרות חוסר תיאבון, חולשה, אפאטיות, וכן דם בצואה. אפשר לאבחן את המחלה באמצעות ספירת דם והתסמינים איתם הכלב מתמודד.

בעיות קרישה: אם הכלב מתמודד עם בעיות קרישה בדם, אז ייתכן מאוד שהוא יתמודד עם דימום בצואה, כולל שלשול דמי. התסמינים ניתן לבדיקה בהתאם לגיל, גזע וחשיפה לחומרים מסוימים.

כיבים במערכת העיכול:  כיבים נוצרים כתוצאה מחיידקים, גידולים ושימוש בתרופות מסוימות (נוגדות דלקות). כיכים עלולים לייצר דימום בצואה.

גידולים: גידולים במערכת העיכול וכן במערכות אחרות בגוף של הכלב, יכולים לייצר גם דם בצואה.

חפצים חדים: כלבים נוטים, לצערנו, ללעוס דברים מבלי להיות מודעים לרמת הסיכון שלהם. לדוגמא, עצמות או חפצים חדים אחרים. אלו עלולים לייצר נזק במערכת העיכול מה עלול להוביל לדימום. הסיבה היא פגיעה בכלי דם במערכת.

איך מתמודדים עם דם בצואה כלבים?

דם בצואת הכלבהתשובה לשאלה איך מתמודדים עם דם בצואה נמדדת על פי כמות הפעמים שהדם מופיע ובאיזה אופן. אם הוא מופיע רק פעם אחת ולא יותר מכך, אפשר שהתופעה תחלוף ולא צריך לטפל אלא רק לשים לב שאכן זה המצב. זה בוודאי נכון אם מדובר על טיפות דם או דימום ממש קטן.

אם מדובר על תופעה נרחבת, דימום מתמשך, כמויות גדולות, שלשול דמי, בוודאי אם כלב משלשל דם ומקיא, יש לפנות מיד לווטרינר. הוא יבצע שורה של בדיקות, כולל בדיקות דם, בדיקות צואה, בדיקה של הרקטום, צילומים ובדיקות הדמיה של מערכת העיכול בשביל להבין מה הבעיה וכיצד אפשר להתמודד איתה.

לצד הבדיקות שהווטרינר יבצע, סביר להניח שהוא ירצה גם לשמוע מכם פרטים אודות מצבו של הכלב. לדוגמא, האם הוא אקטיבי, האם יש לו תיאבון, אם יש לו אנרגיות או שהוא עייף וחלש, כמה פעמים נתקלתם בדם בצואה, ואם הוא משלשל ומקיא. בהתאם למידע שהוא יקבל, יחליט כיצד לטפל בו.

כיצד ביטוח חיות מחמד יכול לעזור?

כלב המתמודד עם בעיות הקשורות לדם בצואה, צריך לעבור בדיקות שונות אצל ווטרינר. כל בדיקה עולה הרבה מאוד כסף. ביטוח חיות מחמד מכסה חלק מהעלויות בהתאם לתנאי הפוליסה.

 

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים