סירוס כלב – מה חשוב להכיר - מדריך בריאות הכלב

סירוס כלבים זה דבר חשוב והכרחי, לא רק עבורנו כמי שמגדל אותם ועלול להתמודד עם מצבים בהם הכלב יכניס כלבה להריון, אלא גם לטובת בריאותו. ווטרינרים רבים ממליצים על סירוס לכלב, ולא במקרה.

מהו תהליך סירוס כלבים, כיצד התהליך תורם לכלב ובעליו ומה חשוב להכיר? הכל במדריך הבא:

תוכן עניינים

כל החומר המופיע במאמר זה הוא המלצה, לצורך קבלת מידע מקצועי וחוות דעת רפואית, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.

סירוס כלבים

מי שאיננו מגדל כלבים ולא מכיר את עולמם, עלול לחשוב שהרעיון של סירוס כלב הוא דבר בעייתי, לא אנושי. הרי לא היינו חושבים לעשות דבר כזה לבני אדם, אז למה שנרצה לעשות דבר כזה לכלב, ועוד כלב שאנחנו מגדלים בביתנו, אוהבים, דואגים לו ומטפלים בו, והוא מחזיר לנו אהבה בלי גבול ובלי תנאי?

לפני שנסביר את החשיבות של הסירוס, איך עושים את זה, תופעות לוואי ושאר הדברים שחשוב לדעת בנושא, צריך להדגיש שהרבה מאוד עמותות בעלי חיים אשר מטפלות בכלבים לפני אימוץ, דואגות לסרס אותם לפני שהן מוסרות אותם לבעליהם החדשים. זאת על מנת לספק להם טיפול הולם מגיל צעיר.

מדוע חשוב לסרס את הכלב שלנו?

ווטרינרים רבים ממליצים על סירוס כלבים מהסיבות הבאות:

  • סירוס לכלבים

    כלבים מסורסים הם הרבה פחות אלימים ותוקפניים, הן כלפי כלבים והן כלפי כלבות.

  • הם לא מנסים לברוח מהבית בשביל להזדווג עם כלבות. מה שכמובן יכול להקטין את הסיכוי שלהם להיפגע בתאונת דרכים או בצורה אחרת.
  • כלבים מסורסים מתמודדים פחות עם גדילה של הפרוסטטה, מה שמונע מהם גם להתמודד עם דלקות, זיהומים ופגיעה בדרכי השתן.
  • כלבים שעברו סירוס, הם פחות טריטוריאליים, לכן הם גם לא ימהרו לסמן את "הטריטוריה" שלהם בשתן, בין אם זה בבית ובין אם זה במקומות אחרים.
  • כלב מסורס, מתמודד עם פחות בעיות באיבר המין שלו, האשכים שלו לא גדלים באופן דרסטי והסיכון שיתמודד עם גידולים בפי הטבעת הם נמוכים יותר.
  • באופן טבעי, כלב מסורס לא יכול להכניס כלבה להריון, מה שמונע לידה של גורים לא רצויים וכן את כל העלות הכלכלית הכרוכה בכך.
  • המדינה עצמה מעודדת סירוסים בקרב כלבים (כפי שהיא מעודד עיקור בקרב כלבות). זה בא לידי ביטוי בהנחות הניתנות בכל מה שקשור לאגרת רישוי לכלב מדי שנה.

החיסרון בתהליך של סירוס כלבים, בא לידי ביטוי בשינוי במצב רוחו של הכלב. הוא אומנם יהיה פחות תוקפני, אך בהחלט ייתכן שהוא יהיה בדיכאון, פחות חברותי, ויותר סגור בעצמו. אך זה תלוי בכלב וכן באהבה וחום שתעניק לו הסביבה.

חשוב לציין, ישנן הנחות שונות ומוטעות לגבי סירוס כלבים שצריך להכיר וחשוב להפריך. אחת מהן, היא שהכלב משמין כתוצאה מהסירוס. זה לא בהכרח נכון. הוא משמין כתוצאה מאכילת יתר או חוסר פעילות ספורטיבית. אם מספקים לו כמות מאוזנת של מזון ודואגים שהוא יעשה פעילות גופנית, אזי שהוא לא ישמין באופן דרמטי.

כיצד מתבצע ניתוח סירוס כלבים?

באופן טבעי, ניתוח סירוס כלבים מתבצע אצל ווטרינר מוסמך. התהליך הוא פשוט וסטנדרטי. במהלכו הווטרינר מבצע חתך מעל שק האשכים, דרכו הוא מוציא אותם, קושר את כלי הדם ותופר את החתך על מנת לסגור אותו. למרות שמוצאים את האשכים עצמם, הרי שהשק נשאר במקום.

אחרי הניתוח, הכלב יעבור לחדר השגחה, שם הוא יעבור תהליך התאוששות בהשגחת הצוות הרפואי במשך מספר שעות. כשהצוות יחליט שהגיע הזמן, הבעלים יוכלו לאסוף ולקחת אותו הביתה. יש לקחת אותו בידיים, מאחר והוא עדיין יהיה בהשפעת חומרי הרדמה והתאוששות.

בימים הראשונים אחרי הניתוח, הכלב יהיה עדיין בטראומה מהניתוח, תוך 24 שעות הוא אמור לחזור לתפקד רגיל מבחינה פיזית. בכל מקרה, יש לקחת בחשבון שאזור האשכים יהיה נפוח בימים הראשונים אחרי ניתוח, ועם הזמן הנפיחות תרד.

מאחר ובמקום יהיו תפרים, אז ניתן להתקין לו מתקן מיוחד על הצוואר, על מנת שהוא יוכל ללקק את האזור ולנסות לפתוח אותם.

על מנת שההתאוששות שלו בבית צריכה להיות מושלמת, רצוי מאוד להכין לו פינת החלמה, להביא לשם את קערות המזון והשתייה שלו (ניתן לספק לו שתייה ואוכל, רצוי במנות קטנות) ולא להפעיל אותו יותר מדי. יחד עם זאת, ישנם כלבים שחוזרים מהר מאוד לעצמם ואפילו מגלים "פעלתנות" יתר, אחרי שהם מתאוששים מהניתוח. הכל תלוי בסוג ואופי הכלב. כן יש להקפיד על טיולים קצרים עם רצועה, במשך שבוע עד שבועיים, ורק לאחר מכן, לצאת איתו לטיולים ארוכים.

אם הכלב מתמודד עם כאבים שונות, אז ניתן לתת לו משככי כאבים אך רק על פי המלצת ווטרינר. כמו כן, יש לתת לו אנטיביוטיקה במרשם של ווטרינר.

תופעות לוואי של ניתוח סירוס כלבים

כמו בכל ניתוח, גם במקרה של ניתוח סירוס ישנן תופעות לוואי. מדובר על תופעות כגון הקאות, צואה רכה, אשר נובעים מחומרי הרדמה. ייתכן מאוד שהכלב יימנע מאכילה אחרי הניתוח, וכן יהיו לו הפרשות מאיזור הניתוח.

אם הכלב נראה חיוור או כל דבר אחר שנראה קיצוני, יש לפנות באופן מיידי אל ווטרינר מוסמך שיטפל בו.

באיזה גיל צריך לסרס את הכלב?

בעיקרון, גיל הבגרות המינית של כלב היא חצי שנה. לכן, ההמלצה היא לעשות את הניתוח החל מגיל זה. יחד עם זאת, ווטרינרים מסכימים לעשות את הניתוח גם בשלב מוקדם יותר, אם בדיקת דם מאשרת שהוא אכן בריא ויוכל לעמוד בו.

היתרון של ניתוח סירוס כלב החל מגיל צעיר, נובע מכך שזה יכול לחסוך את אותן בעיות שתיארנו קודם לכן וכן יכול לעזור בתהליך ההתבגרות של הכלב. הוא יהיה פחות תוקפן ויותר ידידותי לסביבה. בכל מקרה, אפשרי לעשות את הניתוח גם בגיל מאוחר, בהנחה ואין מניעה רפואית לכך.

כלבים שאינם עוברים סירוס, עלולים כאמור לפתח תופעות רפואיות שליליות, התנהגות לא בריאה ולהתמודד עם בעיות נוספות. הבעלים שלהם יצטרכו להתמודד אותן בעיות, אשר ייאלץ אותם להקפיד באופן מדוקדק על טיפול וגידול הכלב, כולל להיעזר במאלף שיעזור בכך.

לסיכום, יכול להיות שהכלב יכעס עלינו בימים הראשונים, אך ניתוח סירוס הוא דבר חשוב שיכול לעזור לו מאוד מבחינה בריאותית והתנהגותית. לכן מומלץ מאוד לבצע אותו בהקדם, על פי המלצת הווטרינר, על מנת שהוא יוכל להתנהל בצורה סדירה, נוחה, וגם אתם תוכלו ליהנות ממנו.

לצערנו ניתוח של סירוס או של עיקור כלבים איננו מכוסה בפוליסת ביטוח חיות המחמד שלנו.

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן