בעיות מפרקים אצל כלבים - מדריך בריאות הכלב

בעיות מפרקים אצל כלבים יכולים לבוא לידי ביטוי בצורות שונות, בין היתר בדלקות מפרקים, ארטריטס (Arthritis) דלקת איתה מתמודדים אחד מכל חמישה כלבים. ניתן לחלק את סוגי הדלקות לשלושה סוגים עיקריים: דלקת ניוונית, ריאומטית וזיהומית. הסיווג של דלקות אלו נעשה על אבחון וסיבת הדלקת.

מה חשוב להכיר בדלקות מפרקים לכלבים? כל זאת באמר הבא:

תוכן עניינים

כל המידע המופיע כאן הוא המלצה ואיננו מידע רפואי מוסמך. בכל מקרה, יש להתייעץ עם ווטרינר מוסמך.

דלקות פרקים לכלבים

לא מעט כלבים מגזעים שונים מתמודדים עם בעיות מפרקים אשר גורמות לתחושת כאב ומגבילות את יכולת התנועה שלהם. לרוב, מדובר בכלבים גדולים או בכאלה שמתמודדים עם עודף משקל, אך כפי שנוכל לראות ישנן סיבות נוספות לכך. הטיפול בבעיות מפרקים הוא חשוב, הן על מנת לשמור על בריאותם והן על מנת לספק להם איכות חיים טובה.

מה הן הסיבות לדלקות מפרקים?

להלן הסיבות העיקריות לדלקות מפרקים אצל כלבים:

גנטיקה – כלבים גדולים נוטים לפתח דלקות יותר מאשר כלבים קטנים. ישנם כלבים שגם נולדים עם מומים שמשיעים עליהם.

פגיעות קודמות – כלבים שנחבלו, נפצעו במפרקים בעבר, סביר להניח שיפתחו בעתיד דלקות מפרקים נוספות. בין היתר, מדובר על שברים, דלקות, גידים ורצועות קרועות.

מחלות – ישנן מחלות, דוגמא סרטן, מחלות בעמוד השדרה ועוד, העלולות לגרום למחלות מפרקים.

לחץ פיזי – כלבי עבודה, כלבי מרוצים, כלבי מסעות, מתמודדים עם עומסים ולחצים כבדים יותר אשר גורמים להם לפתח דלקות שונות.

זיהום – דלקות פרקים זיהומיות מתפתחות כתוצאה מחיידקים ופטריות.

בעיות במערכת החיסון – כלבים שמערכת החיסון חלשה, נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה יותר לפגיעה במפרקים.

משקל עודף – השמנת יתר של כלבים היא גורם שכיח לדלקות מפרקים אצל כלבים, מאחר ונוצר עומס על המפרקים, מה שמוביל לזיהומים ודלקות.

גיל –כלבים מבוגרים נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה יותר לדלקות מפרקים. בין היתר, בגלל שחיקה, עומס ושינויים ניוונים.

בעיות מפרקים אצל כלבים, באים לידי ביטוי ברגליים, ידיים, גב, אגן וכתפיים. בעיות אלו גורמות לקשיים בתנועה, קשיים בהליכה, בפרט בכל מה שקשור לעלייה במדרגות, עד כדי סירוב ללכת.

איך אפשר לדעת שיש לכלב דלקת מפרקים?

ארטריטיס בכלבים - Arthritisאנחנו יכולים לשים לב שהכלב שלנו מתמודד עם דלקות פרקים, במקרים בהם הוא מתקשה לקום או לשכב, מתקשה לזוז וללכת, קושי בעלייה במדרגות או ריצה, צליעה ותנועות מוגבלות. הכל צריך להיות ביחס למה שהוא היה יכול ורוצה לעשות בעבר, וכן צריך לקחת בחשבון שעם הזמן, בלי טיפול נכון, המצב רק עלול להחמיר.

מעבר לכך, אנחנו יכולים לגלות ירידה ברצון לשחק ולהשתולל, שינויים במצב הרוח, רעשים בזמן ההליכה וכן נפיחות באזור המפרקים. בכל אחד מהמקרים הנ"ל, אנחנו צריכים לפנות אל ווטרינר מוסמך אשר יבדוק ויחליט על תוכנית טיפול מתאימה.

טיפול ווטרינרי באופן כללי ובפרט במקרים של דלקות פרקים יכול להיות מאוד יקר, לכן חשוב מאוד לרכוש ביטוח חיות מחמד אשר יעזור לנו להשתתף בעלויות הטיפול. הכיסוי יהיה בהתאם לתנאי הפוליסה ועל פי מצבו של הכלב. חשוב לציין, אם הכלב היה חולה לפני שרכשנו את הפוליסה, אזי שלא נוכל להיעזר בה לכיסוי המחלה.

כיצד מאבחנים את המחלה ואיך מטפלים בה?

בדומה למחלות אחרות, אין זה מספיק שאנחנו נזהה את הסימנים אלא עלינו לקחת את הכלב לווטרינר שיאבחן את הבעיה ויחליט כיצד לטפל בה. אבחון של דלקות פרקים אצל כלבים מתבצע על ידי צילומים וכן על ידי בדיקות פיזיולוגיות המתבצעות באמצעות מישוש. כך הווטרינר יכול לזהות נפיחות או סימנים אחרים לדלקת.

הטיפול יהיה מותאם לסוג הדלקת ולחומרתה. ברמה הבסיסית, טיפול בדלקות מפרקים כולל מתן מצע רך ונעים לכלב, פעילות גופנית סדירה, שינוי תזונה (בפרט אם מדובר בכלב בעל עודף משקל, אז התזונה אמורה להשיל קילוגרמים מיותרים ממשקלו), תוספי תזונה בהתאם להוראות הווטרינר (חשוב מאוד להתייעץ מה נכון ומה לא, בין אם זה מבחינת גיל, משקל, מצב רפואי ויכולת ההתאמה של תוסף התזונה לצרכים של הכלב), משככי כאבים ותרופות.

במידה ומדובר במצב יותר מורכב, אז ייתכן שהטיפול ידרוש גם פתרונות כירורגיים, כולל ניתוחים. בעיקרון זה לא תמיד הכרחי וניתן להימנע להגיע למצב כזה, אך במצבים מסוימים זה אין ברירה.

בשנים האחרונות, אנחנו יכולים לראות לא מעט חברות מזון לחיות מחמד אשר מציעות תזונה מותאמת עבור כלבים המתמודדים עם דלקות פרקים. מדובר על תזונה שכוללת בין היתר, מגנזיום, אומגה 3, ועוד שורה של מרכיבים טבעיים שיכולים להוות תחליף ראוי לתרופות ולעזור בהחלמה מדלקות ושיקום המפרקים.

לסיכום, כלבים רבים מתמודדים עם דלקות מפרקים מסוגים שונים. דלקות אלו יכולות, כאמור, להשפיע על איכות החיים שלהם ולמנוע לבצע פעולות סטנדרטיות בשגרת החיים, פעולות חיוניות וכאלו שהכלב התרגל ואהב לעשות.

אם שמים לב לבעיה בשלב מוקדם, יודעים לאבחן אותה בצורה מדויקת ובסופו של דבר לטפל בה בצורה נכונה, אזי שאפשר להחזיר את המצב לקדמותו או לפחות לשפר את מצבו של הכלב. זה חשוב בשביל שהוא יוכל לחזור ולעשות את מה שהוא רגיל ולא להתמודד עם מגבלות תנועה שונות.

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן