שעלת מכלאות - מדריך בריאות הכלב

שעלת כלבים, מוכרת גם בשם שעלת מכלאות (kennel cough), זו מחלה שכיחה בקרב כלבים אשר שוהים או שהו זמן מה במקומות צפופים עם כלבים אחרים, מקומות כגון מכלאות, פנסיונים ואתרים אחרים, כולל גינות כלבים. 

כיצד מטפלים במחלה, האם היא מדבקת ומה חשוב להכיר? כל זאת בשורות הבאות.

תוכן עניינים

המידע המופיע במאמר איננו מידע רפואי אלא המלצה. בכל מקרה, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך על מנת לקבל טיפול ראוי.

שעלת כלבים – כל מה שצריך להכיר

כלבים חולים בשעלת, כתוצאה מהידבקות מכלבים אחרים השוהים איתם באותו מקום. היא פוגעת בקנה הנשימה והסמפונות. חשוב לציין, למרות שזה נשמע מפחיד ומאיים, לא מדובר במחלה קשה. בסך הכל הכלב מרגיש טוב והוא יכול להחלים מהמחלה באמצעות טיפול נכון תוך זמן קצר. יחד עם זאת, אין ספק שהיא מהווה מטרד לא נעים עבורו.

מה התסמינים לשעלת כלבים?

אנחנו נדע לזהות שהכלב שלנו מתמודד עם שעלת לכלבים, אם נשמע אותו משתעל שיעול טורדני וחזק, אשר נותן תחושה כאילו משהו תקוע לו באמצע הגרון. הרבה פעמים השיעול ילווה גם בליחה וכן באי נוחות שהוא ירגיש בכל פעם כשניגע באזור הצוואר.

ישנם גם מקרים קיצוניים בהם השיעול עלול להפוך מהר מאוד לדלקת בריאות, וכן הוא יעורר בכלב את הרצון להקיא. לכן חשוב מאוד להיות ערים, לא רק למחלה אלא גם לקצב ההתקדמות שלה.

איך מאבחנים שעלת כלבים ואת מידת החומרה שלה?

כאמור, שעלת כלבים מתאפיינת בשיעול טורדני. לכן אם הכלב מתחיל להשתעל באופן קבוע, ללא הפסקה, אז אנחנו יכולים להבין שיש בעיה וצריך להתמודד איתה. בשלב זה רצוי כבר לקחת אותו לווטרינר. מלבד שיעולים, הכלב עלול להתמודד עם הפרשות מהעיניים ומהאף. יחד עם זאת, הוא ימשיך לאכול כרגיל, חום הגוף שלו לא יעלה ומצב רוחו יהיה טוב, מה שיכול במובן מסוים להטעות אותנו שהוא בריא ואין לו שום מחלה. אך כאמור, חשוב שניקח אותו לווטרינר לבדיקה.

הווטרינר יבחן את הכלב, בפרט הוא ילמד את ההיסטוריה שלו והאם הוא אכן שהה במקום בו יש שכיחות גבוהה של המחלה (מכלאה פנסיון וכדומה), כמו כן הוא יבצע מספר בדיקות על מנת לבחון את מצב הריאות ומצבו הכללי. בהתאם לאבחון וחומרת המחלה, הוא יחליט על אופי הטיפול בכלב.

חשוב לציין, מאחר וטיפול ווטרינרי עלול להיות יקר (תלוי בחומרת המחלה כמובן), מוטב להיערך מראש ולרכוש ביטוח רפואי לכלב. בעזרת ביטוח זה, נוכל ליהנות מהשתתפות של חברת הביטוח בעלויות הטיפול, כולל תרופות, בדיקות, אשפוזים וכל פרט אחר בטיפול. זאת כמובן בהתאם לתנאי הפוליסה, ולמאפיינים של הכלב עצמו.

כיצד מטפלים בשעלת כלבים?

הטיפול מתבצע בהתאם לחומרת המחלה. אם מדובר על מצב קל, אזי שלא דרוש טיפול מסוים, אפשר להשתמש במדכאי שיעול שהווטרינר מספק ולא יותר מזה. במצב קל של המחלה, הרי שהיא אמורה לחלוף תוך כמה שבועות מעצמה.

במקרה וחומרת המחלה היא הרבה יותר משמעותית, אז יש צורך לספק לכלב טיפול אנטיביוטי על פי מרשם הרופא. במקרים קיצוניים יותר, אז יהיה צורך לאשפז את הכלב ולספק לו עירוי. זה במקרים מאוד קיצונים ומאוד נדירים.

בנוסף לטיפולים שהצגנו, חשוב לשים לב שלא מופעל לחץ על אזור הריאות של הכלב. בין אם זה כשמתקינים לו רתמה בעת טיולים בחוץ ובין אם זה כשהוא עסוק בפעילות גופנית. באופן כללי, מוטב בתקופה זו להימנע מריצות, משחקים ופעולות אחרות שעלולות לייצר התרגשות יתר.

חיסון שעלת כלבים

לשמחתנו, כיום אפשר לתת לכלב שעלת מכלאות. מדובר בחיסון שיכול להקטין ולמנוע את המחלה באופן דרסטי, ואם נדבקים בה, אז החיסון מצמצם באופן ניכר את ההשפעות של המחלה. החיסון מתחיל להשפיע כשבועיים אחרי שנותנים אותו והוא תקף למשך חצי שנה.

כאן צריך לציין, אם אנחנו מתכננים לנסוע לחו"ל ורוצים להכניס את הכלב שלנו לפנסיון, אז יהיה נכון שניערך מראש וניתן לו חיסון שבועיים קודם לכן. אם אנחנו מתכוונים לאמץ כלב מעמותה או משירות וטרינרי עירוני, רצוי לברר האם הוא חוסן משעלת כלבים במשך הזמן שהוא שהה שם. באופן כללי, אם אתם מתכננים לקחת את הכלב שלכם לגינות כלבים באופן קבוע, אז רצוי שהוא יקבל כל חצי שנה חיסון.

מה חשוב לשים לב כשיש שעלת כלבים?

שעלת כלביםכפי שציינו בתחילת המאמר, שעלת כלבים היא מחלה מדבקת. כפי שהכלב שלנו נדבק, כך הוא יכול להדביק כלבים אחרים. לכן צריך לשים לב לשלושה דגשים:

  • דגש ראשון, בתקופה זו יש להימנע מלקחת את הכלב לפנסיון או למקומות אחרים בהם יש כלבים נוספים. זה כולל כמובן גם גינות כלבים.
  • דגש שני, אם יש לנו כלב נוסף בבית, רצוי מאוד לבודד אותם. כאן צריך לקחת בחשבון, שגם כלב שהחלים מהמחלה, עלול להמשיך ולהדביק כלבים אחרים במשך שבועות אחרי שהוא החלים. לכן, יש להמשיך ולבודד אותו מכלבים אחרים במשך תקופה זו.
  • דגש שלישי, לפני שלוקחים כלב למקום בו אמורים להיות כלבים אחרים, חשוב מאוד לברר אם הם חולי שעלת ואם הם מחוסנים מפני שעלת כלבים.

הדבקה בקרב בני אדם?

כלבים לא יכולים להדביק בני אדם בשעל, אך כן קיימת המלצה עבור אנשים עם מערכת חיסונית חלשה, להתרחק מכלבים שיש להם שעלת. חשוב לציין, השכיחות של מחלה זו נפוצה בקרב כלבים, אך היא מוכרת גם בקרב חתולים ומכרסמים.

לפני סיום צריך לציין, מלבד העובדה שכלבים אשר שהו במכלאות, פנסיונים וגינות כלבים עלולים להתמודד עם המחלה, אזי שישנן קבוצות מסוימות של כלבים שנחשבים בסיכון גבוה יותר. מדובר על גורים, כלבים מבוגרים וכן  או כאלה שיש להם מערכת חיסונית חלשה. בשלושת המקרים הנ"ל רצוי מאוד להקפיד יותר, בין אם זה על שמירה מפני כלבים אחרים ובין אם זה באמצעות חיסון.

 

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן