האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » בעיות רפואיות אצל כלבים – מרכז מידע » דמנציה של כלבים
לא רק בני אדם מתמודדים עם דמנציה, אלא גם כלבים. אלצהיימר בכלבים (Cognitive Dysfunction Syndrome) זו אומנם לא תופעה שכיחה, בוודאי שלא מסוקרת כמו אלצהיימר אצל מבוגרים, אך כן מדובר בתופעה ידועה ומוכרת בספרות המקצועית.
מהי דמנציה לכלבים וכיצד מתמודדים – הכל בשורות הבאות:
כל המידע המופיע באתר הוא המלצה ואיננו מהווה מידע רפואי מוסמך. במידת הצורך, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.
אחת המחלות הקשות והעצובות ביותר שבני אדם יכולים להתמודד איתן, הן ללא ספק דמנציה, אלצהיימר. לצערנו, לא מעט אנשים מבוגרים נאלצים להתמודד עם מחלה זו, שאין לה עדיין תרופה וברגע שחולים בה, המצב הוא בלתי הפיך ולא ניתן לשינוי. מצב זה מאוד דומה אצל חברינו הכלבים.
בדומה למקרה המוכר לנו אצל בני אדם, אזי שגם אצל כלבים אלצהיימר תוקף בעיקר כשהם מזדקנים. זה מצב בו הכלב חווה התדרדרות של היכולות הקוגניטיביות שלו, חווה ירידה בכל מה שקשור להיבטים מחשבתיים, שינויי התנהגות, תפקוד לקוי, וכן בעיית זיכרון בולטת.
ישנם כמה סימנים שמאפיינים אלצהיימר אצל כלבים:
חשוב לציין, מדובר על דברים שלא מאפיינים מחלות כלבים נפוצות. כלומר, גם כלבים שחולים בסרטן או במחלות אחרות, נוכל למצוא את עצמם שינוי בהתנהגות, אך זה לא יהיה דומה בסגנון, שכיחות ובמאפיינים.
ניתן למצוא מספר תסמינים פיזיולוגיים של אלצהיימר אצל כלבים, למשל שקיעה של חלבונים במוח, עליה של רדיקליים חופשיים בתאי העצב, שינויים בריכוז של מולקולות במערכת העצבים.
לרוב, אנחנו נדע לאבחן אלצהיימר אצל כלבים דרך שינוי בולט באופי ההתנהגות שלהם. אם נראה שינוי קיצוני ולאורך זמן, אז זה צריך לעורר אצלנו חשד. במקרה כזה יש לקחת את הכלב לווטרינר.
תהליך האבחון אצלו יתבצע תחילה על דרך השלילה, כלומר, הוא יבחן שורה של תופעות בשביל לוודא האם אלו הסיבות לכך שהכלב מתנהג כך. למשל, ירידה בשמיעה ובראייה, מחלות פנימיות, מחלות פרקים ועוד. הווטרינר גם יבצע שורה של בדיקות, כולל דם, רנטגן ובדיקות הדמיה.
אם הוא ישלול מחלות אחרות, אז סביר להניח שהוא יסביר את המצב בכך שהכלב מתמודד עם אלצהיימר והוא יצטרך להכין אותנו לקראת הבאות.
חשוב להדגיש, כל הבדיקות שתיארנו עולות לא מעט כסף. אם אנחנו רוצים להימנע מעלויות גבוהות, אז יהיה נכון מצידנו לרכוש מבעוד מועד ביטוח לחיות מחמד נוכל להיעזר בו לצורך תשלום הטיפולים והבדיקות השונות, על פי תנאי הפוליסה.
טיפול בכלב עם אלצהיימר, כלב דמנטי, בדומה לטיפול בבני אדם במצב דומה, הוא לא פשוט. גם אצל כלבים עדיין לא מצאו תרופה שיכולה לעזור והעלים את המחלה או להפחית את העוצמה שלה. לצערנו הרב, המצב לא יכול להשתפר אלא רק להתדרדר. מה שכן, אנחנו יכולים לעכב את ההתפתחות ולנסות לשמר במעט את איכות החיים הנוכחית של הכלב. למשל, דרך שימוש בתרופות מסוימות או מזון מתאים לכלבים עם אלצהיימר. כמו כן, רצוי מאוד לארגן את הבית מחדש על מנת להקל עליו וכן להוציא אותו מספר פעמים ביום לטיול, בשביל להקל עליו לעשות את הצרכים בחוץ.
מאחר וזו מחלה נטולת מרפא, אז ישנה חשיבות רבה לספק לכלב את איכות החיים הנכונה והטובה עבורו בשלב זה, לא רק בשבילו אלא גם בשביל הבעלים. חשוב לקחת בחשבון את העובדה המצערת שהמצב לא ישתנה ולא ישתפר, לקבל את זה ולהשלים עם כך שהכלב לא יחזור להיות מה שהוא היה קודם לכן.
שתפו את עמוד זה 🙂
אולי גם יעניין אותך:
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
תולעת הפארק – כל מה שצריך לדעת
האם אתם יודעים מהי תולעת הפארק וכיצד תוכלו לשמור על כלבכם האהוב? כל זאת במאמר הבא: