הקאות אצל כלבים, סיבות והסברים - מדריך הכלבים המלא

בדומה לבני אדם, גם כלבים מקיאים מעת לעת. למעשה, זה אפילו יותר שכיח אצלם מאשר בני אדם מסיבות שונות. יש מקרים בהם הכלב מקיא מתוך דחף וצורך ויש מקרים בהם אנחנו אמורים לדעת איך לגרום לכלב להקיא לצרכים שונים.

במאמר זה, אנחנו נלמד כל מה שצריך לדעת על הקאות אצל כלבים, כולל איך גורמים לכלב להקיא, ומה ההבדל ביו קיא צהוב, קיא ירוק או קיא אדום ומתי חשוב לקחת את הכלב מייד לוטרינר.

תוכן עניינים

לפני שנמשיך חשוב להבהיר, המידע שמופיע כאן הוא על אחריות הקורא, ובכל מקרה יש להיוועץ עם וטרינר על כל דבר ובוודאי לפני שפועלים בצורה כזו או אחרת בנושא.

למה כלבים מקיאים?

הרבה פעמים אנחנו ניבהל כשנראה את הכלב שלנו מקיא. זה יגרום לנו לחשוב שהוא לא מרגיש טוב ויש לו בעיה בריאותית שצריך לטפל בה. זה לא בהכרח מדויק. יש מקרים רבים בהם הקאה לא נובעת מסיבות בריאותיות, ומעבר לכך, בדומה להקאות אצל בני אדם בסיטואציות מסוימות, הרי שלקיא יש מטרה מסוימת והיא, לעזור לגוף לפלוט חומרים שעלולים להזיק לו (בין אם באמת ובין אם כי הכלב חש כך).

אנחנו מכירים סיבות שונות מדוע כלבים מקיאים, הנה כמספר דוגמאות לכך:

  • קצב אכילה – כלבים שאוכלים מהר עלולים למצוא את עצמם מקיאים.
  • תגובה לאוכל לא מוכר – כשכלב אוכל בפעם הראשונה מזון שהוא איננו מכיר, זה עלול לגרום לו להקיא.
  • מזון מקולקל – כל מזון שאיננו טוב, עלול לגרום לכלב להקיא אותו.
  • עצם זר – אם הכלב בולע עצם זר (החל מעלים וכלה בדברים הרבה יותר מורכבים), אז ייתכן וירצה להקיא אותו בשביל לבצע סוג של "תיקון".

ישנן סיבות נוספות רבות שיגרמו לכלב להקיא, למשל, תרופות, בחילות אחרי ניתוח, מחלות במערכת העיכול, טלטולים וקפיצות בזמן נסיעה ועוד.

איך נדע שהכלב שלנו בלע משהו מסוכן?

ישנם מספר סימנים שיכולים להעיד שהכלב שלנו אכל משהו מסוכן:

  • ראשית, לפני שכלב מקיא, הוא עושה רעשים וסימנים שקשה מאוד לא לזהות אותם. הוא מאמץ את הגוף שלו בשביל להקיא אותו מהגוף שלו.
  • שנית, יהיה לו קשה מאוד להתנהל בצורה רגילה. הוא לא יוכל ללכת, לא יוכל לבלוע, יהיה מאוד לא רגוע. במקרים קיצוניים זה גם עלול להתבטא בשינוי התנהגות ואפילו שינוי צבע.
  • שלישית, בדומה לבני אדם, אם הוא יבלע משהו והוא ינסה להקיא ולא יוכל לעשות זאת, אז יהיה לו גם קשה לנשום. חשוב לשים לב לזה בהקדם כמובן.
  • ארבע, יכול להיות שהכלב ישלשל בצורה כרונית, ולא בהכרח יקיא.

צריך לומר, אם יש בעיה כרונית של הקאות אז אנחנו צריכים לבצע בדיקות מקיפות, כולל צילומים, בדיקות דם ועוד, על מנת לראות אם יש בעיה במערכת העיכול, ייתכן שיש שם גוף זר שגורם לו להקיא שוב ושוב.

הכלב מקיא? מתי יש צורך לפנות לווטרינר?

הכלב מקיאכאמור, לא בכל פעם כשכלב מקיא צריך לפנות לווטרינר. יש מקרים רבים בהם מדובר על "תיקון" חד פעמי של הגוף שאיננו מלמד דבר על בעיות בריאותיות אצל הכלב. לעומת זאת, יש מקרים בהם חייבים לפנות לווטרינר.

מדובר על מקראים בהם ישנן הקאות חוזרות ונושנות, כלב מקיא ומשלשל במקביל, פרכוסים, חולשה, חוסר יכולת של הכלב להקיא ועוד.

כאן אנחנו גם יכולים לשים לב להבדלים שבין סוגי קיא. אם כלב מקיא דם, קרי קיא אדום או מקיא מיצי קיבה, קרי קיא צהוב, אז יש לפנות אל ווטרינר מאחר ומדובר בבעיה הרבה רצינית ומשמעותית. זה נכון גם במקרה של קיא קצף שיכול ללמד על כך שהכלב צריך טיפול רפואי.

למשל, אם הוא מקיא קצף לבן או צהוב, אז זה סימן שהוא מתמודד עם שעלת כלבים (מחלה שהרבה פעמים כלבים מקבלים אותה כתוצאה מכך שהם שהו במקום צפוף עם כלבים אחרים, דוגמה מכלאות, פנסיונים וכו'). הרבה פעמים המחלה עוברת בעצמה, אך אם לא יש צורך להעניק לכלב טיפול רפואי ולחסן אותו מפני שעלת.

עוד נקודה שחשוב לציין, אם כלב מקיא פעם אחת זה לא אומר שהעניין איננו מסוכן, לעומת זאת, אם הוא מקיא מספר פעמים, זה לא אומר בהכרח שהוא נמצא בסכנת חיים. הכל תלוי בשאלה, ממה נובעות ההקאות וכיצד ניתן להימנע מכך.

על מנת להקל עלינו בכל ההיבט של העלויות, יהיה נכון לעשות , כך נוכל ליהנות מהשתתפות של חברת הביטוח בעלויות הטיפולים, בדיקות, צילומים וכל מה שנלווה לטיפול בהקאות, בין אם זה באופן קבוע ובין אם זה באופן ספציפי על פי המקרה, זאת בהתאם לתנאי הפוליסה שלנו.

כיצד מונעים הקאות?

ישנן דרכים שונות למנוע הקאות. הדרך הטובה ביותר היא לעשות זאת כטיפול מונע קבוע ולא רק כשמופיעה הבעיה.

תזונה בריאה: חשוב להרגיל את הכלב לתזונה בריאה ונכונה עבורו. בין אם זה אומר על פי סוג הכלב, משקל גופו והיבטים אחרים שיכולים להשפיע עליו. יש להקפיד על מינון נכון של תזונה, לא להגזים (בוודאי לא עם חטיפים וממתקים), ואם עושים שינוי בתזונה, יש לעשות זאת בצורה הדרגתית ולא בבת אחת.

גופים זרים: יש למנוע מהכלב לאכול דברים שהוא לא אמור לאכול, החל מעלים, ענפים, צואה, וגופים זרים שונים שעלולים לגרום לו להקיא. ישנם כלבים שרגילים לאכול מהרצפה (בפרט זה נכון בקרב מי  שהיו בעבר כלבים משוטטים). יש להקפיד שלא ינהגו כך.

שיטות טובות למנוע מכלב לאכול גופים זרים בבית או בחוץ, היא שימוש ברצועה קצרה אז ניתן לשלוט עליו טוב יותר במהלך ההליכה, להשאיר את הרצפה בבית נקייה וכן לא להשאיר פסולת במקום זמין ונגיש עבורו.

חיסונים: ישנם חיסונים שנועדו בין היתר לעזור לכלב לשמור על מערכת עיכול בריאה ותקינה. כך הוא לא ימצא את עצמו מתמודד עם טפילים שעלולים לגרום לו לזיהומים בפרט חיסון תועלת הפארק, דלקות והקאות.

איך גורמים לכלב להקיא ומתי לעשות זאת?

ישנם מקרים בהם אנחנו דווקא נרצה שהכלב שלנו יקיא. כפי שציינו קודם לכן, לקיא יש מטרות מסוימות, ויש מקרים בהם חיוני שהכלב שלנו יקיא בשביל לשמור על עצמו.

ישנן שתי גישות לכך. גישה ראשונה, לדחוף לו כף גדושה של מלח שולחן עמוק אל תוך הגרון, גישה שנייה, שימוש ב-15 סמ"ק של מי חמצן יש אל תוך הגרון. בצורה כזו, אנחנו נוכל לגרום לו להקיא חפצים זרים שהוא בלע. יש אפשרות גם לדלל את השפעת החומר שהכלב בלע, באמצעות שימוש בחלב.

אנחנו לא נרצה שהכלב יקיא לפני שיגיע אל הווטרינר, במקרים בהם הוא בלע בנזין, חומרי ניקיון, חומרים עשויים מנפט או חפצים זרים. אז אנחנו ננסה לעשות כל מה שניתן בשביל לקחת אותו אל ווטרינר לפני שיקיא, על מנת שיוכל לקבל טיפול ראוי.

לסיכום, כפי שאנחנו יכולים להבין, לא כל המצבים שקשורים לקיא של כלבים דומים ולא כולם בהכרח מסוכנים. יש לפעול בכל מקרה לגופו של עניין וכאמור, יש לפנות אל ווטרינר, הן לטיפול רפואי מייד ולהיוועצות כיצד לנהוג עם כלבכם.

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן