האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » בעיות רפואיות אצל כלבים – מרכז מידע » פצעי ליקוק לכלבים
בעלים כלבים רבים יכולים לשים לב שהכלבים שלהם מאוד אוהבים ללקק את עצמם באזורים מסוימים. לעיתים זה נתפס כעיסוק בשביל להעביר את הזמן, דרך להוציא פורקן או בגלל שהם חשים שמשהו מפריע להם. תהיה הסיבה אשר תהיה, הרי שהיא עלולה לגרום לפצעים שיידרשו טיפול כשלעצמו.
במאמר זה נסביר מה זה פצעי ליקוק כלבים וכיצד מטפלים:
המידע המופיע במאמר זה איננו רפואי אלא המלצה. לצורך טיפול רפואי יסודי ומקצועי, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.
פצעי ליקוק (lick granuloma) הם פצעים מאוד שכיחים אצל כלבים הנגרמים בעור, כתוצאה ליקוק כפייתי בפרט באזור הרגליים. פצעים אלו גורמים להתקרחות באזור, רגישות, אדמומיות, תופעות ושינויים אחרים באזור.
ישנן סיבות שונות מדוע נגרמים פצעי ליקוק. לפני שנציג אותן, חשוב להדגיש שהפצעים נגרמים בגלל פעולה של הכלב. כלומר, לא מדובר על טפיל חיצוני או תוצר אחר שיוצר את הפצע והשפעותיו. הכלב מלקק את האזור ומכאן והלאה, הכל מושפע מכך.
ניתן לחלק את הסיבות להיווצרות פצעי ליקוק לשתי קבוצות. קבוצה אחת מתייחס להשפעות התנהגותיות של הכלב, קרי שעמום, חרדה, לחץ, בעיות חברתיות, רצון בתשומת לב ועוד. כל אלו גורמות לו ללקק באופן אינטנסיבי את הרגליים. קבוצה שנייה של סיבות נובעות מתופעות פיזיולוגיות, בריאותיות. למשל, אם יש זיהום או דלקת במקום, כאבים בעצמות, פטרייה או דברים אחרים שמושכים את הכלב ללקק את המקום, על מנת שהוא יוכל להקל על עצמו.
הבעיה היא שהכאב או הזיהום שיש לכלב, גורם לו ללקק את עצמו, וכך הוא מחמיר את המצב ויוצר מחלת עור באזור אשר איננו מחלים עד שהכלב לא מפסיק ללקק את עצמו. חשוב לציין, מדובר על מחלה שכיחה והתופעה עצמה ידועה ומוכרת אצל הרבה מאוד כלבים, מכל הסוגים.
לפני שנציין כיצד מתבצע תהליך האבחון, חשוב לומר שיש משמעות לערנות של הבעלים למצב ולנקודה בה הוא פונה אל הווטרינר לצורך טיפול. ככל שהוא יפנה מהר יותר, כך יהיה קל יותר לטפל במצב. אם הוא ידחה את הטיפול, יהיה מאוד קשה לטפל בבעיה בצורה נכונה.
תהליך האבחון כולל שני שלבים. שלב אחד הוא ניסיון להבין למה הכלב מלקק את עצמו. האם זה נובע מסיבות התנהגותיות או מסיבות פיזיולוגיות, בריאותיות. השלב השני נועד לבדוק כיצד אפשר להתמודד עם הבעיה.
אם הסיבה היא התנהגותית, אז מעבר לטיפול הפיזי בפצע, הרי שהווטרינר ייתן כלים כיצד להתמודד עם הבעיה, איך לעזור לכלב להרגיש טוב יותר ולהימנע מהצורך ללקק את עצמו. אם יידרש אז הווטרינר גם יספק תרופות התנהגותיות לכלב.
אם הסיבה היא פיזית, אז כל הטיפול יתעסק אך ורק בצד זה. בין היתר, הווטרינר יספק משחות ותכשירים שונים בשביל להתמודד עם הפצע עצמו, כולל תרופות אנטיביוטיות, במידת הצורך הוא יצטרך גם לחבוש את האזור, בנוסף הוא גם יספק לכלב קולר מיוחד (אליזבטני) שאמור למנוע ממנו להגיע למקום וללקק את עצמו.
מהבעלים יידרש לשים לב לכל מה שקורה באזור, אם הכלב מלקק או לא, אם מתפתח זיהום, דלקת או כל דבר אחר. בצורה כזו יהיה ניתן לטפל בבעיה בהקדם.
מאחר והטיפול אצל ווטרינר יכול להיות יקר, מומלץ לרכוש ביטוח בריאות לכלב מבעוד מועד, בצורה כזו יהיה ניתן להיעזר בחברת הביטוח ובפוליסה לצורך מימון עלויות הטיפול. זאת כמובן בהתאם לתנאי הפוליסה ולמצבו של הכלב.
לסיכום, פצעי ליקוק יכולים להיות מאוד לא נעימים לכלב ועלולים לגרום לו לפצעים, דלקות וזיהומים משמעותיים. לכן, מומלץ מאוד להיות עירניים למצב ולטפל בו בהקדם ובצורה נכונה.
שתפו את עמוד זה 🙂
אולי גם יעניין אותך:
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
תולעת הפארק – כל מה שצריך לדעת
האם אתם יודעים מהי תולעת הפארק וכיצד תוכלו לשמור על כלבכם האהוב? כל זאת במאמר הבא: