האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » בעיות רפואיות אצל כלבים – מרכז מידע » פרעושים לכלב
אחד החששות הגדולים ביותר אצל בעלי כלבים, היא לגלות שהם מתמודדים פרעושים. מדובר בחשש אשר נובע הן מהפגיעה האפשרית בכלב והן מהעובדה, שאותם פרעושים עלולים לגרום נזק גם לבני אדם ולסביבה בכלל.
בעמוד זה נסקור כיצד מתמודדים עם פרעושים לכלבים, כיצד להתמודד איתם ומהם הסכנות שאתם חייבים להכיר:
כל המידע שמופיע במאמר זה הוא המלצה, אם הכלב שלכם מתמודד עם פרעושים, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך, הן בשביל לקבל מידע אודות תהליך ההדברה והן לצורך אבחון וטיפול בכלב.
פרעושים הם טפילים קטנים שיכולים לגרום נזק משמעותי לכלב, בין אם זה בעקיצה שלהם ובין אם זה בעובדה שהם מציקים וגורמים לגירוד, אשר יכול לגרום לנזק נלווה. חשוב להדגיש, בניגוד למה שאולי נהוג לחשוב, פרעושים אצל כלבים גורמים נזק לא רק חיצוני, קרי לעור, אלא גם פנימי, במידה והם חודרים אל המערכות הפנימיות.
כאמור פרעושים הם טפילים קטנים, אשר אינם יכולים לעוף אך הם כן יכולים לנתר באופן משמעותי, הן לגובה, במהירות ולמרחק רב. זה מאפשר להם להגיע אל מקומות שונים על גופו של הכלב, בין שערות הפרווה שלו, מבלי שיהיה ניתן לתפוס אותם. הם מסוגלים להתחבא בתוך הפרווה ולמצוא שם מקום "מגורים. הפרעושים ניזונים מהדם של הגוף אליו הם נחים, במקרה המדובר, דמו של הכלב שלנו.
מעבר לכך שהם עוקצים ומוצצים את הדם של הכלב, הרי שפרעושות נקבות, מטילות גם ביצים. הן לא עושות זאת על גופו של הכלב, אלא במקומות אחרים, למשל על ספה או בכל מקום בו הם שוהים. ומשם הגורים שלהן יכולים להגיע אלינו או אל הכלב שלנו. לכן, יש לכך השפעה עצומה עליהם ועלינו וכמובן שגם על הבית שלנו.
ישנם סימנים מוקדמים לכך שהכלב שלנו מתמודד עם פרעושים. מדובר הן על סימנים התנהגותיים, בריאותיים וכן ויזואליים.
מבחינה התנהגותית, הרי שהכלב שלנו יחוש אי נוחות, הוא יתגרד באופן משמעותי, מה שכמובן יגרום לפציעות וצלקות על העור. מבחינה בריאותית, רפואית, נוכל לזהות פרעושים ותולעים בצואה של הכלב. מבחינה ויזואלית קל לזהות פרעושים בכלבים, אם אנחנו נתבונן היטב בפרווה שלו, אז נוכל לראות סימנים שחורים של פרעושים עליה. כאמור, אפשר למצוא אותם גם בצואה עצמה.
חשוב להדגיש, שישנם אמצעים שיכולים לעזור לנו לזהות פרעושים ואף להסיר אותם באופן ידני. למשל, אנחנו יכולים להשתמש במסרק מיוחד שמאפשר לנו לסרוק את שיער הפרווה של הכלב, ולהוציא מתוכו פרעושים.
על פניו, מדובר בטפילים מאוד קטנים, טפילים שמאוד קשה לראות בעין בין הפרווה הסמיכה של הכלב, אך הבעיות שהם עלולים לייצר הן מאוד משמעותיות והנזק שלהן גדול מאוד.
באופן עקרוני, אין כלב שחסין לגמרי מפרעושים. כלבים גדולים או קטנים, גורים, בוגרים ומבוגרים. יחד עם זאת, כלבים שמטופלים אצל בעלים המקפידים על היגיינה וניקיון באופן כללי, ובפרט אצל הכלב, פחות חשופים לפרעושים. לעומת זאת, כלבים שחיים בסביבה פתוחה, במקלטים או במכלאות, ללא טיפול כלל או ראוי של בני אדם, חשופים הרבה יותר ועלולים למצוא את עצמם מתמודדים עם פרעושים באופן תדיר.
כפי שציינו קודם לכן, פרעושים אצל כלבים יכולים להשפיע גם על בני אדם, ומכאן שמדובר בתופעה מדבקת.
בדרך כלל, פרעושים יופיעו בעונות החמות והיבשות, קרי תקופת הקיץ ופחות בעונות החורף. יחד עם זאת, גם בעונות לא חמות, במהלך השנה, יש צורך לבצע טיפולים קפדניים על מנת לשמור על הכלב מפני פרעושים, שכן יכול להיות בהחלט שיהיו פרעושים שיחכו לעונת הקיץ בשביל להתעורר, אבל החימום הביתי בחורף "יעורר" אותם והם יתחילו לפעול כבר אז.
לפני שנסביר כיצד אנחנו יכולים לטפל בבעיות של פרעושים אצל כלבים, חשוב להדגיש, שיש שני חלקים לטיפול. חלק אחד אמור להתבצע על ידינו והחלק השני אמור להתבצע על ידי הווטרינר, אם יש צורך בכך.
החלק שמתבצע על ידינו הוא מניעה וניקיון. מדובר על תהליך הדברה של הכלב מפני פרעושים, על מנת למנוע ממנו להיחשף אליהם מדובר על שימוש באמפולות נגד פרעושים, רצועה מיוחדת שיכולה למנוע מהם להתקרב אליו, שמפו ייחודי לפרווה, ספריי, מסרק מיוחדים להוצאת פרעושים ועוד. הטיפול צריך להתבצע כל כל הזמן, במטרה למנוע מהכלב להיחשף לפרעושים מראש.
במידה והוא כבר נחשף אליהם, אז יש לטיפול שני חלקים, הראשון הוא בכלב עצמו. שוב באמצעות שמפו מיוחד, ספריי, אמפולות וכדומה. החלק השני מתייחס לסביבה, הן של הכלב והן שלנו. אנחנו צריכים להדביר את כל אזורי המחייה של הכלב, לכבס שמיכות, מיטות, כיסוי ספה וכל דבר שהכלב נגע בו. זאת על מנת שלא יישארו פרעושים בסביבה.
תהליך ההדברה צריך להתבצע באופן קבוע, בפרט כשמדובר על שימוש באמפולות, ספריי וכל דבר אחר רלוונטי. לפני שבוחרים להשתמש בחומרים מסוימים, יש לבדוק מה הם כוללים והאם אין בהם מרכיבים מסוכנים לכלב או לסביבה.
החלק השני, כאמור, צריך להתבצע על ידי ווטרינר מוסמך. במידה והכלב מתמודד עם כמות גדולה של פרעושים, ואנחנו רואים שיש לו פרעושים בצואה, בעיות עור או כל דבר אחר שיכול להשפיע על מצבו הבריאותי, הרי שעלינו לפנות אל ווטרינר שיאבחן אותו ויחליט כיצד לטפל בו. מלבד הדברה, יהיה צורך לבצע בדיקות דם ובדיקות אחרות, בשביל לבחון מה מצבו הרפואי וכיצד לעזור לו להתגבר עליו.
מאחר והטיפול עלול להיות יקר ערך, מוטב לרכוש מבעוד מועד פוליסת ביטוח לכלבים ולהיעזר בחברת הביטוח לצורך מימון עלויות הטיפול. חשוב להדגיש, זה נכון אך ורק לגבי טיפולים רפואיים נדרשים (לא לגבי אמפולות או חומרים דומים), וכמובן בהתאם לתנאי הפוליסה.
הרבה אנשים נוטים להתייחס לפרעושים וקרציות באותה צורה. לכאורה שניהם דומים, במובן הזה שהם טפילים הנטפלים לחיות מחמד ובפרט לכלבים, אך הם נבדלים בכך שהפרעוש נודד על גופו של הכלב וניזון ממנו. הוא יכול לרדת ממנו ולהסתתר במשטחים שונים בבית. כמו כן, הפרעוש הוא חרק עם שלוש רגליים, ללא כנפיים ומאוד קטן.
לעומת זאת, הקרצייה היא חרק בגודל סמ"ק, יש לה ארבע זוגות גפיים, והיא כן חיה על גופו של הכלב ואיננו יורדת ממנו. בדומה לפרעוש, גם היא ניזונה מהדם שלו. דמיון נוסף ביניהם, גם קרצייה וגם פרעוש, יכולים לעבור מחיות מחמד אל בני אדם.
הרבה מאוד אנשים מתבלבלים גם בין פרעושים לפשפשים. ההבדלים ביניהם הם בגודל, פשפש הוא יותר גדול מפרעוש, במראה, פשפש הוא בעלת צורת גוף שטוחה לעומת פרעוש שהוא אליפטי, וכן באופי העקיצות שלהם, פשפש עוקף בקו ישר במספר אזורים בגוף, לעומת פשפש שעוקץ במקבץ אקראי.
לסיכום, פרעושים הם דבר מאוד לא נעים, שיכולים להשפיע על הכלב וסביבתו הקרובה, ובפרט עלינו. על כן, יהיה נכון מצידנו לשים לב ולטפל בבעיה בצורה רצינית ועקבית, בכל האמצעים שעומדים לרשותנו.
שתפו את עמוד זה 🙂
אולי גם יעניין אותך:
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
תולעת הפארק – כל מה שצריך לדעת
האם אתם יודעים מהי תולעת הפארק וכיצד תוכלו לשמור על כלבכם האהוב? כל זאת במאמר הבא: