דיכאון אצל כלבים -כיצד לזהות ולטפל? - מדריך בריאות הכלב

הכלב נראה עצוב? חשוב שתכירו שאולי הוא סובל מדיכאון או חרדה אשר דורשת התערבות שלכם או של איש מקצוע.

כלבים רבים מתמודדים עם דיכאון וחרדות. חשוב לדעת מה הם הסימפטומים ואיך אפשר להתמודד עם זה. כאן תוכלו ללמוד על דיכאון אצל כלבים, איך מזהים אותו וכיצד מטפלים בו.

תוכן עניינים

הערה: אין לראות במידע המופיע במאמר זה המלצה רפואית. בכל מקרה יש לפנות אל ווטרינר מוסמך, להתייעץ עמו ולבצע את מה שהוא מציע.

מדוע כלבים נכנסים לדיכאון ומדוע הם מתמודדים עם חרדות?

לפני שנסביר מדוע כלבים מתמודדים עם דיכאון וחרדות, חשוב להבין את ההבדל שבין שני המקרים.

כלב עצוב, כלב בדיכאון, מתמודד עם סימפטומים שונים שיכולים לידי ביטוי בהתנהגות, בהרגלי אכילה, הרגלי שינה, יחס לאנשים וכלבים ועוד. זה מצב קבוע כל עוד לא עוזרים לו להתמודד עם זה. לעומת זאת חרדה אצל כלבים, בדומה למצב אצל בני אדם, זו סיטואציה שנגרמת מסיבה מסוימת ומשפיעה באותו היבט. למשל, יש כלבים שמתמודדים עם חרדת נטישה, לכן בכל פעם שהבעלים יוצא מהבית הם מתנהגים בצורה מסוימת, שונה מאופי ההתנהגות שלהם בשגרה.

כלבים יכולים להיכנס לדיכאון מסיבות שונות ומגוונות, חלקן לא יהיו בהכרח מובנות עבורנו אך עבור הכלב שלנו זה ייראה טבעי לחלוטין. בין הסיבות בגללן כלב יהיה בדיכאון אפשר למצוא אובדן של בעלים, אובדן של כלבים אחרים בבית, נטישה של אם, נטישה של בעלים, תהליך זיקנה, מעבר דירה, נסיעה של הבעלים לזמן קצר (בפרט אם מעבירים את הכלב לפנסיון), וכן במקרים של תאונה, פגיעה או כל נזק פיזי או מחלת כלבים לא מאובחנת.

באופן כללי, כלבים מאוד רגישים לשינויים סביבתיים שונים ואלה יכולים לגרום להם להיכנס לדיכאון. זה נכון לגבי מעבר דירה, שיפוצים, חיית מחמד חדשה בבית, שינוי בשגרת היום, תינוק חדש במשפחה, ועוד. שינויים מסוימים יכולים להשפיע עליהם ולגרום לדיכאון ברמות שונות. צריך להיות ערים לכך ולדעת כיצד להתמודד עם המצב.

מעבר לכך, ישנם כלבים שמתמודדים עם דיכאון בעקבות סירוס/עיקור, במקרים של חוסר איזון הורמונאלי (מאוד ייתכן שכל שינוי פיזיולוגי, בריאותי, ישפיע כך או אחרת על הכלב ויגרום לו להיכנס לדיכאון), וכן במקרים של תספורת (ישנם כלבים שמאוד רגישים לשיער גופם ולכן זה משפיע עליהם בצורה כזו).

אילו סימנים קיימים שהכלב בדיכאון?

כלב בדיכאוןבדומה לבני אדם, גם אצל כלבים דיכאון יבוא לידי ביטוי בצורות שונות. ישנו הבדל בין דיכאון זמני לבין דיכאון קבוע. אם נהיה ערים לכך, אזי שנוכל לטפל בבעיה בצורה נכונה בשלב מוקדם.

הסימנים של דיכאון זמני, זה שהכלב אפאטי, לא זז, לא משחק, לא משתולל כפי שהוא היה רגיל, לא אוכל ולא שותה. צריך לציין, שהכל ביחס למה שהכלב רגיל לעשות בשגרה. כלומר, אם הכלב עצמו איננו פעלתן ולא משחק או רץ באופן רגיל, אז זה לא אומר שהוא בדיכאון. אך אם הוא בדרך כך וההתנהגות שלו משתנה לפתע, אזי זה אומר שהוא בדיכאון.

במקרה של דיכאון קבע, אנחנו נוכל לראות סימנים כגון שינה לא עמוקה, רעידות, התנשמויות, תנודות בתיאבון, צרכים בבית, חוסר עניין בתקשורת עם בני אדם, תוקפנות, חוסר עניין במשחקים, וכן הליכה ללא סיבה וללא הפסקה בתוך הבית.

כיצד מטפלים בדיכאון כלבים?

טיפול בדיכאון כלבים חייב להתבצע במהירות האפשרית והוא חייב לעבור דרך גורמים מוסמכים, בין אם זה ווטרינר ובין אם זה פסיכולוגים או גורמים אחרים שמתמחים בתחום. היום, בניגוד לעבר, אנחנו יכולים למצוא הרבה מאוד גורמים שמתעסקים עם דיכאון כלבים, חרדות ובכלל בכל מה שקשור להיבטים רגשיים ונפשיים של כלבים.

הטיפול יכלול בין היתר, בדיקות פיזיות, וכן הוא יכלול טיפול תרופתי ושימוש באמצעים שונים, בין אם זה משחקים וצעצועים, הפעלות שהבעלים יצטרך ליטול בהם חלק ועוד. יש משמעות רבה ליחס שמספק הבעלים לכלב ולאופן בו הוא עוזר לו להתמודד עם הדיכאון.

מאחר ומדובר בטיפול רפואי הכולל גם טיפול תרופתי, אזי שייתכן מאוד שהעלויות לא יהיו נמוכות. לכן, מומלץ לרכוש מבעוד מועד ביטוח לחיות מחמד אשר יכול לעזור בכל מה שקשור להשתתפות בעלויות הטיפול, בהתאם כמובן לתנאי הפוליסה. חשוב לבחון איזו פוליסה מעניקה גם אופציה של השתתפות במקרים של דיכאון כלבים ובאילו מצבים.

מעבר לטיפול אצל וטרינר, עלינו להיות קשובים לכלב, רגישים, להבין מה הם מחפשים וצריכים ולפעול בהתאם. רצוי לא לכעוס ולצעוק עליהם כשהם בדיכאון, לתת להם חטיפים וממתקים שהם אוהבים (אך בכמות סבירה, בשביל שלא יתרגלו ולא יחשבו שזו הדרך "לגבות" מאיתנו תשומת לב), אפשר להוציא אותם לטיולים בשטח, לבצע איתם פעילויות שהם אוהבים, ואם יש צורך, אז אפשר גם להביא כלב נוסף הביתה שיעניק להם חברה.

לסיכום, כלבים בדיכאון מתמודדים עם לא מעט קשיים ועלינו להיות ערים לכך. אנחנו צריכים לשים לב מתי הכלב שלנו עובר שינוי, כיצד הוא בא לידי ביטוי וכמובן איך אנחנו יכולים לעזור לו להתמודד עם המצב. זה לא יקרה ביום אחד אלא בתהליך חכם שנבנה באופן הדרגתי.

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן