האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » בעיות רפואיות אצל כלבים – מרכז מידע » קטרקט בכלבים
ישנם לא מעט כלבים המתמודדים עם בעיות עיניים, בעיות אלו יכולות להשפיע באופנים שונים, לא רק באופן נקודתי על העין אלא באופן הרבה יותר רחב על התפקוד שלהם. דוגמא טובה לכך זה מקרה של קטרקט בכלבים (cataracts in dogs).
כיצד מתמודדים עם קטרקט אצל כלבים? במאמר הבא:
כל המידע המופיע במאמר זה הוא המלצה. אם כלבכם מתמודד עם קטרקט, יש לפנות באופן מיידי אל ווטרינר מוסמך.
כפי שבני אדם מתמודדים עם קטרקט, כך גם ישנם כלבים המתמודדים עם מצב זה. טיפול מהיר יכול לעזור בפתרון הבעיה, לעומת זאת אם לא מטפלים בבעיה בזמן הרי שהיא עלולה להחמיר עד כדי עיוורון.
קטרקט באופן כללי ובפרט אצל כלבים, זה מקרה של עכירות בעדשה. כלומר, מצב בו עדשת העין אטומה ולא ניתן לראות דרכה, אין מעבר של אור. ברגע שכל העדשה נמצאת במצב כזה, אז למעשה מתמודדים עם עיוורון מוחלט.
באופן רגיל, העדשה של העין שקופה אך היא מורכבת מסיבים המסודרים בשכבות. עם הגיל, נוספים עוד ועוד שכבות, שדוחסות את השכבות הישנות אל מרכז העדשה. ברגע שהעדשה הופכת דחוסה מדי, אז המראה הוא עכור (מה שמוכר במינוח המקצועי בתור nuclear sclerosis). יחד עם זאת, מצב של מראה עכור איננו מלמד על פגיעה בעדשה או בראייה של הכלב. זה לא מצב של קטרקט. ברגע שאין מעבר של קרני אור דרך העדשה, אז מתמודדים עם קטרקט בעיניים של הכלב.
אנחנו יכולים לשים לב שהכלב שלנו מתמודד עם קטרקט על פי סימנים שונים:
חשוב לציין, ישנו מדרג להתפתחות קטרקט אצל כלבים ולא כולם מתמודדים עם קטרקט באותו מצב:
התחלתי – מצב בו יש פגיעה קלה בעדשה, אך אין פגיעה בראייה.
בלתי בשל– מצב בו מתחילים לראות התרחבות של מוקדים שונים בעדשה ומעורבות של עכירות. הכלב יכול לראות, אך איכות הראייה מתחילה להיפגע. זה מצב בו הבעלים יתקשה לראות שיש בעיה.
בשל – במצב זה העדשה אטומה ולא ניתן לראות דבר. אם זה קיים בשתי העיניים אז הכלב הוא למעשה עיוור.
סופר בשל – חלבונים מהעדשה דולפים אל הקפסולה מסביב וגורמים לדלקת בעין. אפשר לשים לב לכך בשל מצמוץ גובר, גירוד בעין, וכן הכלב ידמע יותר.
כפי שנוכל לראות מיד, כלבים במצבים שונים יכולים להתמודד עם קטרקט:
מולד – כלבים יכולים למצוא את עצמם מתמודדים עם קטרקט מלידה או שבועות מסוימים לאחר מכן. זאת כתוצאה מחדירה של חומרים שונים אל תוך העין.
תורשתי – קטרקט אשר מופיע בכל גיל, כתוצאה מגן מסוים שנמצא בכלב ועבר אליו מהוריו.
טראומה – כתוצאה מנזק בעין ופציעה בעדשה, יתכן קטרקט אצל הכלב.
גיל – כלבים מבוגרים, בפרט אחרי גיל שמונה, עלולים לפתח קטרקט.
סכרת – למעלה משבעים אחוז מכלבים עם סכרת יפתחו קטרקט, עד כדי עיוורון. תהליך ההתפתחות של הבעיה יהיה מאוד מהיר וקשה מאוד לעצור אותו.
בעיות עיניים – כתוצאה מבעיה מסוימת, תיתכן התפתחות של קטרקט.
אחרי שפונים אל ווטרינר, הוא יאבחן את המצב באמצעות שורה של בדיקות עיניים, כולל התבוננות אל תוך העין. בהתאם לאופי הבעיה וקצב ההתפתחות שלה, יחליט כיצד לטפל בה.
בעיקרון, אין טיפול תרופתי יעיל ולכן הטיפול האופטימאלי הוא ניתוח להוצאת העדשה הפגומה ולעיתים גם להוצאת הקפסולה שמסביבה. לפני הניתוח הווטרינר יבצע בדיקות לוודא שאכן אפשרי לבצע את הניתוח, ושהוא באמת יכול להועיל לכלב.
במקרה של כלבים עם סכרת, הרי שעליהם להגיע אל הניתוח אחרי שהם מאוזנים במשך 3 שבועות, במקרה של כלבים שהפגיעה היא עמוקה ברשתית, ייתכן מאוד שהווטרינר ימליץ לא לבצע את הניתוח מאחר והוא לא יכול לשפר את מצבם.
חשוב להדגיש, ניתוח קטרקט הוא מאוד יקר, לכן רצוי להיערך לכך מראש, לשם כך יש לרכוש פוליסת ביטוח לכלבים. בצורה כזו יהיה ניתן לפנות אל חברת הביטוח ולממש את הפוליסה בהתאם לתנאים, על מנת שהיא תשתתף בעלויות הניתוח והטיפול כולו.
הצלחה של ניתוח קטרקט עומד על 80-85 אחוז. יחד עם זאת, זה תלוי בטיפול לפני ואחרי, וכמובן במצבו של הכלב ובאופי הבעיה.
הסיכונים הנלווים לניתוח קטרקט אצל כלבים הם:
ניתן למנוע את הסיכונים באמצעות טיפול נכון אחרי הניתוח, וכמובן יש לפנות אל הווטרינר המנתח בכל עת, על מנת שיבחן את המצב ויחליט כיצד לנהוג. אחרי הניתוח יש להגיע אל ביקורות אצל הרופא ולבצע את הוראות הטיפול כפי שהם נמסרו על ידי הווטרינר.
חשוב לציין, אם מחליטים לא לעשות את הניתוח, ייתכן מאוד שהבעיה תחמיר והכלב יתמודד עם כאבים, דלקות וכן תימשך הפגיעה ביכולת הראיה שלו. חשוב גם לציין, יש חלון זמן מסוים לביצוע הניתוח, אם עוברים אותו, ייתכן ולא יהיה ניתן לנתח ואז הנזק יהיה משמעותי יותר. חשוב לקחת את זה בחשבון במערכת השיקולים לגבי ההחלטה, האם ומתי לנתח את הכלב.
לסיכום, קטרקט אצל כלבים זו תופעה לא נעימה, אך אם יודעים כיצד לטפל בה בזמן ולבצע את הטיפול הנדרש, אז בהחלט יש סיכוי שנוכל לעזור לכלב לראות שוב כמו שצריך וליהנות מאיכות חיים טובה יותר.
שתפו את עמוד זה 🙂
אולי גם יעניין אותך:
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
תולעת הפארק – כל מה שצריך לדעת
האם אתם יודעים מהי תולעת הפארק וכיצד תוכלו לשמור על כלבכם האהוב? כל זאת במאמר הבא: