סקביאס בכלבים - מדריך בריאות הכלב

סקביאס אצל כלבים (Canine scabies), זו מחלת עור מגרדת ומדבקת, למרות שהיא שונה מסקביאס של בני אדם, אזי שגם הם עלולים להידבק ולהיות מושפעים ממנה. מדובר במחלה שיש לטפל בה בהקדם על מנת שלא תשפיע על איכות חייו ומצבו הרפואי של הכלב.

מה זה סקביאס בכלבים ומה חשוב להכיר? במאמר הבא:

תוכן עניינים

כל המידע שמופיע במאמר זה הוא המלצה ולצורך קבלת מידע וטיפול מקצועי, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.

מה זה סקביאס כלבים?

מדובר כאמור במחלה עורית, אשר נגרמת על ידי טפיל בשם סרקופטס סקביאס (sarcoptes). הנקבה של הטפיל חופרת תעלה בעור של הכלב, מטילה בהן ביצים, וכתוצאה מכך גורמת לנזק לשכבת העור. התגובה האלרגית לנוכחות הטפיל עלולה לייצר גרד אשר מוביל לתופעות נוספות, בעייתיות ומורכבות אצל הכלב.

סימפטומים של סקביאס אצל כלבים

כפי שנוכל לראות מיד, ישנם סימפטומים שונים לסקביאס אצל כלבים, באופן טבעי ככל שמאבחנים את המחלה בשלב מוקדם יותר, כך גדל הסיכוי לטפל בה טוב יותר ולהימנע מסימפטומים אלו.

בין סימני המחלה אנחנו יכולים למצוא:

  • גירודים קשים בעור
  • אדמומיות
  • הפרשות
  • פצעים עם מוגלה
  • פגיעה עצמית של הכלב (כתוצאה מכך שהוא מגרד את עצמו, אז ייתכן שתהיה פגיעה עצמית).

ישנם מקומות שכיחים יותר לגירודים ואדמומיות, כגון, אוזניים, רגליים, מרפקים. יחד עם זאת, בהחלט ייתכן שנוכל למצוא גירודים ואדמומיות גם במקומות נוספים בעור.

אבחון וטיפול במחלה

אנחנו נפנה אל ווטרינר אם וכאשר נראה שהכלב שלנו מגרד את עצמו בצורה קיצונית, באופן כזה שנוצרים לו פצעים ואדמומיות באזורים שונים בגוף. במקרה כזה, מומלץ לפנות מיד אל ווטרינר על מנת שיבחן את מצבו.

תחילה, הוא יבקש לדעת האם הכלב בא במגע עם כלבים אחרים שייתכן ויש להם סקביאס וכן אם הוא בא במגע עם אנשים, אותם הוא עלול היה להדביק.

לאחר מכן הוא יבצע מיגרד עור (גירוד של העור באמצעות סכין ובדיקה באמצעות מיקרוסקופ לבחון האם יש טפיל). מאחר ולא תמיד ניתן למצוא באופן כזה, אז לצד בדיקה זו יבוצעו גם בדיקות דם. ייתכן שגם אופציה זו לא תעזור ולכן הרופא יספק טיפול ויבחן האם הוא משפר את המצב.

כיצד מטפלים בסקביאס כלבים

על מנת לספק לכלב טיפול נכון, אז יש צורך תחילה לבודד אותו על מנת שהוא לא ידביק כלבים אחרים ולא בני אדם. כמו כן, יש לחטא את כל האזור בו הוא מסתובב וישן, כולל מצעים. שוב, מאחר ומדובר במחלה מדבקת, הרי שהחיטוי נועד לעזור גם לשאר בני הבית.

הטיפול בסקביאס בכלב עצמו, יתבצע באמצעות שימוש בשמפו שנועד להרוג את הטפיל וכן באמצעות תרופות מתאימות, על פי מרשם רופא. יש לספק את התרופות במשך מספר שבועות, עד שהכלב יחלים לגמרי מהמחלה.

אנחנו נוכל לזהות שהכלב מחלים, הן על ידי כך שמצב העור שלו ישתפר והן על ידי כך שהוא לא יתגרד יותר, ולכן הוא גם לא יפצע את עצמו.

חשוב מאוד לשלב בין שתי האפשרויות, כלומר, טיפול באמצעות שימוש של תכשירים עוריים ששומרים על ההיגיינה של הכלב וכן באמצעות תרופות ואפילו סטרואידים (במרשם ווטרינר כמובן), לצורך טיפול תת עורי בטפיל. צריך לזכור, הטיפולים בחומרים אלו נועדו, הן לעזור לכלב להבריא, הן לשפר את איכות ושגרת חייו, וכן למנוע ממנו אפשרות להדביק בני אדם וכלבים אחרים.

השימוש בתכשירים עוריים, שמפו, סבונים וכדומה, חייב להתבצע לאורך זמן, ואפשר שהוא יתבצע גם אחרי שהמחלה תעבור, על מנת לשמור על ההיגיינה של הכלב.

אילו כלבים נפגעים מהמחלה ומה הסיכוי להחלים ממנה?

מחלת סקביאס אצל כלבים שכיחה יותר כלבים צעירים מאשר אצל כלבים בוגרים ומבוגרים. ההנחה היא שלכל כלב יש סוג אקרית אשר משפיעה עליו בצורה מסוימת. מה שכן, מאחר והכלב יכול להדביק כלבים אחרים, אזי שהם עלולים לפתח את המחלה בצורות שונות.

חשוב להדגיש, בעזרת שימוש בתרופות ובחומרים קוטלים, אזי שניתן להחלים מהמחלה אף על פי שהטפיל הוא חמקמק. אם לא מאבחנים בצורה נכונה ולא מספקים טיפול תואם, אז בהחלט ייתכן שהמחלה תחמיר ומצבו של הכלב יתדרדר.

טיפול בסקביאס כלבים הוא מאוד פשוט ונוח, חשוב להתחיל אותו בשלב מוקדם על מנת להתגבר על המחלה ולעזור לכלב להחלים בהקדם.

מאחר ומדובר בטיפול ממושך, יהיה נכון להיערך מראש ולרכוש ביטוח חיות מחמד. פוליסה אשר ניתן לממש אותה, על פי התנאים שלה, בעת הכלב נהיה חולה, ואז אפשר להיעזר בחברת הביטוח לצורך מימון עלויות הטיפול ולא לשלם את כל הסכום מהכיס שלנו.

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן