אלרגיה אצל כלבים - מדריך בריאות הכלב

אלרגיה אצל כלבים מוגדרת כרגישות לחומר מסוים, אשר יוצרת תגובת יתר, חיצונית או פנימית. כלומר, האלרגיה יכולה לייצר תגובת יתר בתוך איברים פנימיים של הגוף וכן היא יכולה לייצר תגובת יתר ולעורר רגישות שתבוא לידי ביטוי בסימנים על עור הגוף.

מהן אלרגיות אצל כלבים, כיצד מטפלים וממה להיזהר? במאמר הבא:

תוכן עניינים

כל המידע המופיע במאמר הוא המלצה, לצורך קבלת מידע וטיפול מקצועי יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.

אלרגיה אצל כלבים

בדומה לבני אדם, גם כלבים מתמודדים לא פעם עם אלרגיות שונות המשפיעות על מצבם הבריאותי ואיכות חייהם. ככל שמגלים מוקדם יותר שהכלב מתמודד עם אלרגיה ומאבחנים את הסיבות לכך, אז אפשר לטפל בבעיה בצורה נכונה ולמנוע ממנו אי נוחות, כאבים והרעה במצבו הרפואי.

ישנן אלרגיות שונות איתן מתמודדים כלבים, אנחנו צריכים להיות ערים לכך על מנת שנוכל לעזור לכלב שלנו להתמודד עם הבעיה כמה שיותר מוקדם ובצורה נכונה. הטיפול עצמו, באופן טבעי, יתבצע על ידי ווטרינר מוסמך.

מה זו אלרגית כלבים ומהם התסמינים?

חשיפה לחומר שיוצר אלרגיה אצל כלבים (חומר כזה נקרא אלרגן), יכולה להתפתח במשך תקופה מסוימת, חודשים ואף שנים. בדרך כלל אלרגיות מתחילות להופיע החל מגיל חצי שנה עד שנתיים (ייתכן שכלב ייחשף לחומר שהוא אלרגי אליו גם בתקופות מאוחרות יותר בחייו, אך זה לא שכיח). חשוב לציין, ישנן אלרגיות שעוברות בתורשה, בין היתר אלרגיה לאבקנים וצמחים.

מה הם התסמינים לאלרגיה?

אלרגיה בכלבים באה לידי ביטוי בגירוד בעור (בנקודה ספציפית או בכל הגוף), הפרשות בעיניים ובאף, הקאות ושלשולים, וכן שיעולים ועיטושים עד כדי פגיעה במערכת הנשימה.

לצערנו הרב, אלרגיות הן דבר יחסית שכיח אצל כלבים, מכל הגזעים והרקעים. לכן חשוב מאוד להיות ערים לכך, לשים לב להתנהגות של הכלב ולטפל בו בהתאם.

אילו חומרים יכולים לגרום לאלרגיה אצל כלבים?

החומרים אשר יוצרים תגובה אלרגית אצל כלבים, הם חלבונים אשר מקורים בצמחים, חרקים ובעלי חיים. כלבים עלולים למצוא את עצמם מתמודדים עם תגובה אלרגית גם לאבקנים, קרדית אבק, עובש, וכן חלבוני חרקים, דוגמא רוק של פרעושים.

אלרגיה לפרעושים בכלבים יכולה להיות דבר מאוד משמעותי, מאחר ונשיכה של פרעוש, עלולה לייצר תגובה אלרגית משמעותית. אומנם יש מקרים בהם התגובה תהיה מינורית ותייצר גירוי מקומי קל, אך המצב עלול להסתבך ולייצר זיהום משמעותי. בפרט אם בעקבות המקרה הוא יינשך וישרוט את עצמו. לכן מאוד חשוב לבצע הדברת פרעושים באופן מהותי על מנת שהכלב לא יצטרך להתמודד איתם.

מתי כלבים מתמודדים עם אלרגיות?

אלרגיה בכלביםאפשר לחלק אלרגיות אצל כלבים לשניים. ישנן אלרגיות קבועות אשר מחייבות טיפול מניעתי אצל הכלב או לנסות ולהימנע ממנו לבוא במגע עם אותם חומרים אלרגניים. מדובר באבק, עובש, טחב וחומרים אחרים שהוא עלול להיחשף אליהם במשך כל ימות השנה.

לעומת זאת, ישנן מה שמכונה "אלרגיה בשאיפה" זו אלרגיה עונתית אשר מתגלות בתקופות מסוימות. הכוונה לחשיפה אל חומרים מסוימים שמתגלים במהלך עונות מסוימות, למשל אבקני עצים, אבקני דשא, אבני עשבים ועוד. כשהכלב נחשף אליהם הוא עלול לשפשף את פניו, לגרד את בית השיח וללקק את רגליו.

סוג נוסף של אלרגיה, היא למזון. בדיוק כמו שיש בני אדם שאלרגיים לחומרים מסוימים במזון, כך גם כלבים. הם עלולים לפתח אלרגיה למוצרי חלב, בקר, עוף, סויה ועוד. מדובר על מזונות שכוללים חלבונים.

בדומה לאלרגיות אחרות, גם כאן הסימפטומים הם גרד, הפרעות בנשימה, הפרעות עיכול ועוד. על מנת לאבחן ולפתור את הבעיה, יש לעשות טסט מזון לכלב, ולהוציא מהתפריט היומי שלו מזונות שמעוררים אצלו תגובה אלרגית.

חשוב להדגיש, להבדיל מאלרגיות אחרות, הרי שבמקרה של אלרגיה למזון, אין משמעות לגיל. כלומר, כלבים מכל הגילאים עלולים למצוא את עצמם מתמודדים עם בעיה זו.

אלגיה נוספת, אך פחות שכיחה היא למגע. הכוונה למגע לאלרגנים מסוגים שונים, והיא יכולה להתפתח בכל גיל ומכל דבר. גם כאן, התופעות יהיו גירוי בעור וגרד.

כיצד מטפלים באלרגיות של כלבים?

אחת הבעיות של טיפול באלרגיה של כלבים היא, שאין חיסון ספציפי שיכול לעזור, להיפך. תגובה חיסונית עלולה רק להחמיר את המצב. מצד שני, ישנן דרכים שונות כיצד לטפל בבעיה וניתן לעשות זאת בצורה פשוטה, נגישה ומוצלחת.

תרופות – ישנן תרופות שונות, נוגדות דלקות, אשר יכולות לעזור להתמודד עם אלרגיות. התרופות חוסמות את התגובה האלרגית ומונעות ממנה להתפתח. בין היתר, מדובר על תקופות שכוללות סטרואידים.

שמפו – במידה ומדובר באלרגיה שמשפיעה על העור, אפשר להשתמש בתכשירי שמפו וסבונים שונים שמצמצמים את הרגישות ומפחיתים את השפעת האלרגיה על העור.

זריקות – במקרים מסוימים, אפשר לתת לכלב זריקה על מנת להקטין את השפעת האלרגיה. בדרך כלל זה יעבוד על מקרים ספציפיים, נקודתיים, ולא על אלרגיות קבועות.

חשיפה לאלרגן – קיימת אפשרות נוספת לטיפול והיא חשיפה של המערכת החיסונית לאלרגן וניסיון למתן את התגובה לחשיפה אליו. תהליך זה נעשה באמצעות בדיקות תת עוריות ובדיקות דם. המטרה היא לדעת איזה סוג טיפול אפשר לספק לכלב.

טיפול באלרגיה יכול להיות פשוט וקל, אך הוא יכול להיות גם מאוד מורכב, ממושך ויקר. לכן, ההמלצה היא לרכוש ביטוח לחיות מחמד וליהנות מאפשרות שחברת הביטוח תעזור במימון העלויות, על פי תנאי הפוליסה. חשוב לציין, יש לרכוש את הפוליסה כשמאמצים ומביאים את הכלב הביתה ולא אחרי שמגלים את האלרגיה, מאחר וזה יכול להשפיע על האפשרות שחברת הביטוח תשתתף בעלויות הטיפול.

לסיכום אלרגיות הן לא דבר נעים לכלבים ובטח לא לבעלים שלהם, אך אפשר למצוא דרכים שונות כיצד להתמודד איתן ולאפשר לכלב ליהנות מבריאות ואיכות חיים טובה. כל מה שצריך לעשות זה, לשים לב למה שמתרחש אצלו, לספק לו טיפול מתאים ובזמן.

שתפו את עמוד זה 🙂

אולי גם יעניין אותך:

עצמות לכלבים

עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא

אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.

האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:

קרא עוד »

קבלו הצעה מייידית לביטוח כלבים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

ביטוח לכלבים
דילוג לתוכן