האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
דלקת אוזניים אצל כלבים, מתגלה בדרך כלל באוזן החיצונית ולא בהכרח באוזן הפנימית. ברוב המקרים, הדלקת נובעת מבעיות עור וכן מזיהומים שמתפתחים במקום. זה קורה, בין היתר, כתוצאה מטפיל שיושב במקום, חיידקים או פטריות שמתגלות במקום.
מהי דלקות אוזניים בכלבים, כיצד מטפלים? הכל בעמוד הבא:
כל המידע המופיע במאמר זה, הינו המלצה ואיננו מידע רפואי. לשם כך, יש לפנות אל ווטרינר מוסמך.
אחת הדלקות הפחות נעימות שאנחנו מכירים אצל בני אדם, בפרט אצל ילדים, זו דלקת אוזניים. כל אחד ואחת מאיתנו, התמודד עם דלקת זו בשלב מסוים של חייו והיא השפיעה עליו למשך מספר ימים. התחושה היא לא נעימה ולעיתים זה אפילו משפיע מעבר לאוזן אל מקומות נוספים באזור.
זה נכון לא רק אצל בני אדם, אלא גם אצל כלבים. אומנם לא מדובר בדלקת שכיחה אך ייתכן שהכלב שלנו יצטרך להתמודד עם דלקת ועלינו לדעת כיצד לנהוג על מנת שהיא לא תחריף, ולא ייגרם לו נזק וסבל מיותר.
דלקת אוזניים היא גירוי בחלק הפנימי של אוזן הכלב אשר נגרמת כתוצאה ממגוון סיבות כמו חיידקים, זיהומים תגובה אלרגית ועוד. למעלה מ20% מכל הכלבים יחוו בשלב כזה או מאוחר יותר בחייהם את סוג דלקת זו.
כמו כן, ייתכן מאוד שהכלב יתמודד עם דלקת באוזניים כתוצאה מחדירה של גוף זר לאוזן, מבלי ששמנו לב, וכן כתוצאה מאלרגיה למזון או חומר מסוים אליו הוא נחשף. הרבה מאוד מקרים של דלקות אוזניים לכלבים נוצרות כתוצאה מאלרגיות. אחד הסימנים לכך, זה שהדלקת חוזרת על עצמה שוב ושוב, בכל פעם שהכלב נחשף למזון או לחומר שמעורר אותה.
מעבר לכך, ייתכן מאוד שאנחנו נזהה דלקת אצל הכלב שלנו, כתוצאה מטראומה עקב פרוצדורה מסוימת באזור, פצע שנוצר כתוצאה מהליך ניקוי לא נכון, וכן כמות שיער גדולה בתוך האוזן שיוצרת "סתימה".
חשוב לציין, ישנם גזעים של כלבים מסוימים אשר יותר פגיעים לסוגים מסויימים של דלקות אוזניים ויש לקחת זאת בחשבון אם גזע הכלב שלכם הוא בעל סיכון מוגבר לחלות בסוג מחלה זה.
כפי שכבר נכתב – דלקת אוזניים יכולה להיגרם בעקבות הצטברות חיידקים באזור אוזן הכלב, פטריה או טפיל. צריך לומר, אף על פי שבמרבית המקרים הדלקת מופיעה באוזן החיצונית, הרי שייתכן והיא תופיע גם בחלק הפנימי של האוזן, בוודאי אם לא מטפלים בה בזמן. במקרה זה, תיתכן השפעה על עור התוף ויכולת השמיעה של הכלב.
אפשר למצוא מגוון סיבות מדוע מתפתחת דלקת אוזניים אצל כלבים:
גידולים ופוליפים – במקרים כאלה הדלקת תהיה באזור ספציפי ולא בהכרח תקרין אל מקומות אחרים.
טפילים – כאמור, שורה ארוכה של טפילים וחיידקים יכולים לגרום לדלקת זיהומית באוזן.
אלרגיות – הסיבה הנפוצה ביותר לדלקות. אלרגיות של כלבים בדרך כלל נובעות מאלרגיות למזון או לחומרים אחרים.
גוף זר – כאשר גוף זר חודר לאוזן הוא עלול לייצר דלקת. במקרים כאלו, הדלקת תופיע רק באוזן אחת.
מעבר למקרים שציינו, הרי שייתכנו מקרים נוספים, כמו התפתחות של חיידקים ספציפיים המלמדים על דלקת אוזניים, התפתחות של שמרים ועודף שעווה באוזן. ישנן מחלות כמו זאבת, התפתחות תת פעילות בבלוטת התריס או פעילות יתר בבלוטת המגן.
מעבר לכל זה, חשוב להדגיש שגם הכלב או בעליו יכולים לגרום לדלקת. למשל, אם הכלב מגרד הרבה את אזור האוזן זה יכול להוביל לנזק, וכן אם בעליו מנקה לו את האוזן בצורה לא נכונה, עלולה להיגרם פציעה במקום, שתוביל בסופו של דבר להיווצרות של דלקת אוזניים.
ישנן דרכים שונות בעזרתן אנחנו יכולים לשים לב להתפתחות של דלקת אוזניים אצל הכלב. למשל, מקרים של גירוד חוזר באוזן, לעיתים עד כדי יצירת פצע במקום. כמו כן, מקרים בהם מתגלה ריח מאוד מהאוזן, חריף מהרגיל. זה נובע כתוצאה מהפרשות של מוגלה או מהגירוד.
סביר להניח שאנחנו גם נוכל לזהות שינויים בצבע של האוזן. אומנם אנחנו לא בהכרח מתייחסים באופן קבוע לצבע שיש לכלב באוזן, אך אפשר לראות שמדובר בשינוי לרעה.
מעבר לכל זה, סביר להניח שאנחנו נוכל להבחין בשינויים במצב רוחו של הכלב, הוא לא יתנהג כרגיל, יתקשה לשחק, יתקשה להשתולל, ייתכן שגם התיאבון שלו ייפגע ואם הוא יחוש תחושת כאב עמוקה, אזי שאנחנו יכולים לצפות ליללות ונביחות.
ברגע שאנחנו מזהים שהכלב מתמודד עם בעיה רפואית מסוימת, הדבר הנכון מצידנו לעשות זה לפנות לווטרינר מוסמך שיבדוק אותו. הוא יבחן את המקום, תחילה בהתבוננות וכן במגע, על מנת לראות את המקום ולהרגיש אותו. כמו כן, הוא יבחן את ההפרשות, יריח את האזור ולאחר מכן הוא יעשה משטח בשביל לזהות את החיידקים והטפילים שיש במקום (אם יש) ועד כמה חמורה הדלקת.
אחרי שהווטרינר יאבחן את הדלקת וחומרתה, אז הוא יוכל להחליט איזה טיפול לבצע במקום. חשוב לציין, יש מקרים בהם הבדיקות מתבצעות באופן שטחי, מאחר ואין צורך לבצע בדיקה מעמיקה. לעומת זאת, יש מקרים בהם בדיקה צריכה להתבצע בחלק פנימי יותר של האוזן, ואז ייתכן מאוד שהוא ירצה להרדים או לטשטש את הכלב, בשביל להקל עליו את האפשרות לבדוק אותו.
במקרה שמדובר בתופעה חוזרת, כרונית או בדלקת קשה, אז הוא ישתמש בתרבית על מנת לבחון מה הגורמים לכך ומה יאפשר לטפל בבעיה.
על מנת להקל על מימון הטיפול אצל ווטרינר, מומלץ מאוד לרכוש מבעוד מועד ביטוח לחיות מחמד, הכולל טיפולים אצל ווטרינר. כך חברת הביטוח תשתתף בעלויות הטיפול, על פי תנאי הפוליסה.
ישנן מספר דרכים כיצד לטפל בדלקת אוזניים של כלב. סוג הטיפול נקבע, כאמור, על פי סוג הדלקת וחומרתה. חשוב מאוד להקפיד על טיפול עקבי, עד לפתרון מלא עד כמה שניתן.
הדרך הבסיסית לטפל בבעיה היא באמצעות ניקוי האוזן, באמצעות חומרים רפואיים מתאימים. כך ניתן לנקות את ההפרשות ואת האזור בכלל. בדרך כלל הווטרינר גם יציע להשתמש בטיפות אוזניים, כולל טיפות שיש בהן חומרים אנטיביוטיים וכן חומרים נגד חיידקים ופטריות.
במידה ומדובר בבעיה חמורה, אזי שיש צורך להשתמש בתרופות אנטיביוטיקה לפה וכן לעיתים בסטרואידים. במקרים קיצוניים, לא תהיה ברירה אלא לנתח את האזור, כולל מקרים בהם יש צורך להסיר את תעלת האוזן, על מנת למנוע היווצרות של דלקות כרוניות.
ישנם דברים שיכולים לעכב ולסבך את הטיפול, בין היתר מדובר על הפרשות חוזרות, גדילה או היצרות של תעלת האוזן וכן סוג האוזניים של הכלב, שיכולות להשפיע על אופי הטיפול וההצלחה שלו.
לסיכום, דלקת אוזניים לכלבים היא לא דבר, אך אפשר להתמודד איתה בצורה קלה ופשוטה, אם מאבחנים אותה בשלב מוקדם ופונים לאיש מקצוע שידע כיצד לספק טיפול מתאים.
שתפו את עמוד זה 🙂
אולי גם יעניין אותך:
האם מותר לנשק כלב? כל מה צריך להכיר
האם מותר לנשק את הכלב, האם מותר לקבל נשיקה ממנו? מה יש ברוק של הכלב, האם זה בריא או יכול להזיק לנו? הרבה מאוד תיאוריות וסברות שיש בנושא, לכן חשוב מאוד לעשות סדר בעניין.
עצמות לכלבים – האם זה מסוכן? המדריך המלא
אחד המיתוסים המוכרים והנפוצים אודות כלבים, מיתוס שצמח במהלך השנים הרבה בזכות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע מסוגים שונים, הוא שהמאכל המקובל עבורם הן עצמות.
האם זה נכון? מה הסכנה במתן עצמות לכלבים? כל זאת במדריך החובה הבא:
תולעת הפארק – כל מה שצריך לדעת
האם אתם יודעים מהי תולעת הפארק וכיצד תוכלו לשמור על כלבכם האהוב? כל זאת במאמר הבא: