רכיבת סוסים מתחלקת, כידוע, לסוגים שונים של סגנונות וענפים. במהלך השנים נוצרו סוגים שונים גישות אשר מוצגות במסגרת תחרויות, תצוגות, תערוכות ובאירועים אחרים. אחת הגישות הפופולאריות כיום, היא ריינינג (Reining)
מה זאת רכיבת ריינינג ומה חשוב להכיר? הכל במאמר הבא:
שיטת ריינינג, היא למעשה תחרות רכיבה שמתבססת על אילוף סוסים בסגנון מערבי. ישנם תרגילים קבועים שעל הרוכב לבצע עם הסוס שלו, כאשר התרגילים לא משתנה, וגם לא משך הזמן שלהם, אך מה שכן יכול להשתנות זה סדר התרגילים.
בעולם, נהוג להתייחס לריינינג כגישת "דרסאז' של אילוף סוסים בסגנון מערבי" מאחר וזה מחייב את הרוכב לשלוט בסוס באופן מלא ולגרום לו להיות קשוב אליו כל הזמן, כאשר הרוכב מבצע תנועות שהסוס לא רואה, אך הוא צריך לדעת כיצד להגיב אליו. כל תנועה קטנה יכולה להשפיע על הציון שלו.
שורשי הגישה מגיעים עד לימי ההתיישבות הספרדית באמריקה באזור מערב היבשת, כאשר עם השנים הגישה התפתחה והחלו להשתמש בה גם במקומות רבים אחרים. יחד עם זאת, עד היום, מרבית החוות המוכרות והמקצועיות בתחום, נמצאות באזור טקסס, קליפורניה וכן במקסיקו.
רכיבת ריינינג כוללת מגוון תרגילים, אותם כאמור צריך להציג בסדר מסוים, על פי מה שנקבע מראש.
מעגלים – ריצה במעגלים גדולים וקטנים. הם צריכים להיות קבועים וברורים.
החלפת רגליים – הסוס יצטרך לבצע החלפת רגליים, כולל החלפת הרגל המובילה בנקודה ספציפית, תוך יכולת לשנות מהירות בצורה מסודרת. (ליד – הרגל המובילה בזמן הדהירה).
ריצה לעצירה – לרוץ לאורך גדר ארוכה ולעצור במקום מדויק בצורה מלאה.
עצירה – תרגיל בו הסוס עוצר כאשר הוא מרים את גבו ורגליו האחריות בקרקע ורגליו הקדמיות ממשיכות לנוע ולהחליק בצורה ישרה.
הליכה לאחור – הליכה לאורך 3 מטרים עד לנקודת עצירה.
רול בק – סיבוב מיידי של 180 מעלות מנקודת העצירה, ללא הפסקה.
הסתובבות – סיבוב במקום, 360 מעלות, כשהרגל האחורית משמשת כרגל ציר.
שהייה – עמידה ללא תזוזה בנקודה מסוימת.
על כל התרגילים הסוס והרוכב יקבלו ניקוד בהתאם לתרגילים, לאיכותן ואופי ביצוען. כל רוכב מתחיל עם 70 נקודות, הוא יכול לטפס כלפי מעלה אך הוא יכול גם להפסיד ניקוד אם הסוס מתנגד, מתקשה לבצע את התרגילים או כל דבר אחר.
בשנות התשעים החל ענף הריינינג להתפתח גם בישראל, במקביל לכל התחום של רכיבה על סוסים. בארץ נערכים מגוון תחרויות בחוות סוסים שונים,לשם כך הוסמכו שופטים מקומיים ולא פעם גם מוזמנים שופטים מכל העולם לשפוט בתחרויות המקומיות. כמו כן, הובאו לישראל סוסים מסוג קווטר, שמתמחים ברכיבת ריינינג. רוכבים מקומיים החלו לפתח כישורים ויכולות לרכיבה מסוג זה.
לסיכום, רכיבת ריינינג דורשת יכולות וידע רב בעבודה עם סוסים, שיתוף פעולה ויכולת שליטה מלאה בסוס. לא כל רוכב מסוגל לכך, כפי שלא כל סוס יכול לבצע את התרגילים הנדרשים לשם כך.
שתפו את עמוד זה 🙂
תנו לנו לייק:
מידע רלוונטי: