רכיבת אנדורנס סוסים - מדריך הסוסים המלא

רכיבת אנדורנס (Endurance) מתאפיינת ברכיבת שטח ארוכה, בתנאים שונים ומגוונים. רכיבה זו נחשבת ל"מרתון של סוסים" והרוכבים המתמחים בכך, מתאמנים עם הסוסים שלהם במשך שבועות וימים ארוכים.

סגנון זה של רכיבה מוכר בארה"ב עוד משנות החמישים, אז נערכו מרוצים של למעלה מ-100 מייל. עם השנים הוא התפתח גם באירופה ובאוסטרליה.

תוכן עניינים

מה זו רכיבת אנדורנס?

לצד סגנונות רכיבה שונים, אשר מתאפיינים בסגנון אומנותי מסוים וכן בסגנונות רכיבה שמתאימים לתחרויות ומרוצים קצרים, קיים גם סגנון שמתאפיין ברכיבה לטווחים ארוכים מאוד.

אנדורנס מתאפיינת בכך שמדובר ברכיבה של בין 80 ל-160 ק"מ ביום אחד או 160 ק"מ שמתחלקים ביומיים (80 ק"מ בכל יום). זה סגנון רכיבה שיכול להתאים גם לצורכי תחרות, אפשר לכנות אותו "מרתון של סוסים", וכן לצרכים אחרים, למשל רכיבות שטח ומסעות. באופן טבעי המנצח בתחרות בסגנון זה, הוא הרוכב שהגיע ראשון.

יחד עם זאת, צריך להדגיש שקיימים סייגים שונים שיש לשים לב אליהם:

ראשית, על מנת להבטיח את בריאותו של הסוס, הרי שכל 20-30 ק"מ, ישנה נקודת עצירה שם מבצעים בדיקה וטרינרית לסוס. אם הוא מתמודד עם בעיה מסוימת, פוסלים אותו באופן מיידי ואיננו יכול להמשיך במרוץ. זה נכון לגבי התייבשות, צליעה או כל בעיה אחרת.

שנית, גם אחרי שהוא מסיים את קו הסיום, אפילו אם הגיע ראשון, אז עליו לעבור בדיקה וטרינרית, פיזית ומנטאלית, על מנת לוודא שהוא במצב תקין ובריא. במידה ולא, אז הניצחון ייפסל.

שלישית, לא כל סוס יכול לעבור מרחקים שכאלה. אומנם סוסים בריאים שמתאמנים באופן קבוע, אמורים להיות מסוגלים לעבור מרחקים של שמונים קילומטר ביום, אך בעיקרון ישנם גזעים מסוימים, ספציפיים, שנחשבים הרבה יותר מתאימים לסגנון רכיבה כזה.

ארבע, הגיל המינימאלי להשתתפות ברכיבת אנדורנס מבחינת הסוס, הוא 5. אין גיל מקסימאלי להשתתפות בתחרות (באופן טבעי, סוסים זקנים יתקשו יותר לעמוד בתנאי הרכיבה והשטח)

חמש, מבחינת רוכבים, אנחנו יכולים למצוא ילדים, בני נוער ומבוגרים משתתפים ברכיבה. להבדיל מסגנונות רכיבה אחרים, כאן יש פחות אפקט לגיל או ליכולות הגופניות של הרוכב.

כיצד אפשר להצליח ברכיבת אנדורנס

כאמור, אין לגיל וליכולות האישיות של הרוכב השפעה על היכולות ברכיבה מסוג זה. מה שמשפיע זה יכולותו של הרוכב להפעיל את הסוס, להתייחס עליו בצורה נכונה, לרכב עליו במהירות הרלוונטית עבורו, ולשמור על בריאותו והרגשתו. האיכות של הרוכב נקבעת על פי היכולת שלו להבין את הסוס, להרגיש את הסוס, וכן לרכב עליו באופן שיחסוך הוצאת אנרגיה לחינם.

חשוב להדגיש, הרוכב לא חייב לשבת כל הזמן על הסוס, אלא הוא יכול גם להוביל אותו בריצה ובהליכה במהלך חלקים מסוימים של המרוץ.

האימונים ברכיבת אנדורנס מתקיימים בתנאי שטח שונים וכן בתנאי מזג אוויר מגוונים. זאת על מנת להכשיר את הסוס ואת הרוכב לרכיבת ארוכות, בתנאים משתנים.

תמונות של תחרויות Endurance

רכיבת אינדורנס בישראל

ניתן למצוא בישראל לא מעט חוות סוסים שמתמחות ברכיבה מסוס זה. למרות שלכאורה אין בישראל מרחבים גדולים לשם רכיבות של 80 או 160 ק"מ, עדיין ישנם לא מעט רוכבים שעוסקים בכך. בעיקר באזור הדרום, שם אפשר ליהנות מאפשרויות רכיבה שונות, למשל במדבר יהודה, אזור מצפה רמון והנגב כולו.

לסיכום, מדובר בסגנון רכיבה מאוד לא פשוט, לא עבור הסוס ולא עבור הרוכב. הוא דורש הרבה סבלנות, יכולת סיבולת, ובעיקר הבנה והיכרות עם הסוס. מי שמצליח לחצות מרחקים כאלה עם הסוס שלו ולסיים את המרוץ, יכול להרגיש שהוא "עשה את זה בגדול".

שתפו את עמוד זה 🙂

קבלו הצעה מייידית לביטוח סוסים

השאירו פרטים וקבלו הצעה מייידית למייל​:

מין הסוס:
ביטוח סוסים
דילוג לתוכן