ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » סוגי חתולים » חתול סיאמי
המדריך הקרוב ירכז עבורכם מידע בעבור חתולים מסוג חתול סיאמי – בין אם בהיסטוריה של הגזע, במאפיינים השונים שלו, בסוגי ההתנהגויות הנפוצות שלו וטיפים לגידול הגזע.
חתול סיאמי – מדריך החתולים המלא:
בהירה בגוף וכהה בראש
עד 20 שנה
3-6 ק"ג
חתול סיאמי (Siamese cat), הוא חתול בית אשר מקורו בתאילנד (כאשר שמה היה עדיין ממלכת סיאם ומכאן לקוח גם שמו). נהוג היה לגדל אותו במקדשים בודהיסטיים, שם ראו בו חיה קדושה בגלל האמונה שהוא גלגול של בני אדם.
הוא הגיע במהלך המאה ה-20 לאירופה וארצות הברית, והפך עם השנים לחתול הבית הפופולארי ביותר.
פירוש שמו – יהלומי ירח.
משקל:
משקל ממוצע של זכר הוא 4-6 ק"ג.
משקל ממוצע של נקבה הוא 3-4.5 ק"ג.
תוחלת חיים: 20 שנה.
מבנה גוף: מבנה גוף בינוני, שרירי, רגליים ארוכות, ראש בצורת משולש, אוזניים גדולות וארוכות, זנב דק, עיניים מלוכסנות.
פרווה: בהירה לבנה בכל הגוף, מלבד הזנב והפנים.
אינטליגנציה – חתול סיאמי נחשב לחתול מאוד חכם, סקרן, אפשר לשחק איתו, ללמד אותו דברים והוא ידע לבצע אותם.
חתולים סיאמיים ידועים באישיות המוחצנת שלהם. למרות המראה הקלאסי שלהם, אין להם שום בעיה להיות קולניים ולהביע את דעתם בדרכם החתולית, על מנת למשוך תשומת לב ולהרגיש חלק בלתי נפרד מהמשפחה. מדובר בחתול חברותי, לא תוקפן, מפגין חיבה (הזכר יותר מהנקבה אשר נחשבת לחשדנית ממנו).
גידול: חתולים סיאמים נחשבים לחתולים מאוד נאמנים לבעליהם, ואין שום בעיה לגדל אותם בדירה עם ילדים. החתול מאוד ייהנה לשחק איתם ולהתחבר אליהם. עם זאת, זה לא פשוט לגדל חתול מאחר והם מתקשים להיות לבד בבית וזקוקים כל הזמן לחברה. במידה והבעלים לא נמצאים הרבה בבית, הפתרון הוא לגדל יותר מחתול אחד, ואז שניהם יוכלו לשחק ביחד ולהעביר את הזמן במשותף.
חשוב מאוד להביא להם מתקן גירוד וצעצועים, הם ייהנו לשחק איתם וזה יספק להם תעסוקה בזמן שלא נמצאים בבית.
ניתן לגדל חתול סיאמי עם חיות אחרות, כולל כלבים, אך רצוי מאוד לעשות ביניהם היכרות מוקדמת ולוודא שהכלב מרגיש איתו נוח.
חתולים סיאמיים במקור, נולדו עם בעיות פזילה וזנב מעוקם. חתולים סיאמיים בימינו נולדים עם פחות פגמים גנטיים. הבעיות הבריאותיות איתן הם מתמודדים הן בעיות חניכיים ופגמים בלב. מומלץ לרכוש עבורם פוליסת ביטוח בריאות לחתולים על מנת שתוכלו להתמודד עם בעיות רפואיות שדורשות הוצאות כספיות גבוהות.
טיפוח: חתול סיאמי נהנה מפרווה דקה, לכן שגרת הטיפוח שלו פשוטה. יש להבריש אותה מעת לעת, על מנת לנקות ולהסיר שיערות מתות.
תזונה: יש לספק לחתול סיאמי אוכל בריא עם מרכיבים תזונתיים חיוניים עבורו. הן בשביל שהוא יוכל לגדול כמו שצריך והן בשביל שהוא יוכל לשמור על האנרגיות שלו.
לסיכום: חתול סיאמי הוא מסוג החתולים שאי אפשר שלא לאהוב. הוא יפה, חכם, קל יחסית לגדל אותו, מסתדר עם ילדים, מסתדר עם כלבים וחתולים אחרים. אם אוהבים אותו ומטפלים בו בצורה יפה, הוא יודע להחזיר אהבה.
שתפו את עמוד זה 🙂