ביטוח חיות מחמד » טיפים ומאמרים לגידול חיות מחמד » סוגי חתולים » חתול הימלאיה
המדריך הקרוב ירכז עבורכם מידע בעבור חתולים מסוג חתול הימלאיה – בין אם בהיסטוריה של הגזע, במאפיינים השונים שלו, בסוגי ההתנהגויות הנפוצות שלו וטיפים לגידול הגזע.
חתול הימלאיה – מדריך החתולים המלא:
צבעים מגוונים
15 שנים בממוצע
3.5-8 ק"ג
חתול הימלאיה (Himalayan cat) הוא חתול ביתי אשר מקורו בהכלאה של חתול פרסי וחתול סיאמי. ההכלאות הראשונות בוצעו בארה"ב ושוודיה, אך תיעוד ראשון של חתול מסוג זה מוכר משנות השלושים במאה ה-20, בארצות הברית בזכות חוקרים מהרווארד.
משקל:
משקל ממוצע של חתול הימלאיה הוא 3.5-8 ק"ג.
תוחלת חיים: 15 שנים.
מבנה גוף: מבנה בינוני, פרצוף פחוס, עיניים קטנות כחולות, אף סולד, אוזניים קטנות.
פרווה: ארוכה ומלאה.
צבעי פרווה: שחור, חום, כחול, אפור, לבן ועוד. יש שלל צבעים, והם יכולים להשתנות עם הגיל ועם הטמפרטורה בה חי החתול.
אינטליגנציה: חתול סקרן, אוהב להיות פעיל בדברים שאחרים עושים, למרות שהוא לא נהנה לזוז יותר מדי.
מדובר בחתול מאוד רגיש, מאוד מסור, נהנה לשבת על ברכי הבעלים שלו ולנמנם. הוא אוהב לשחק ולהיות פעיל, אך מעדיף לישון ולנמנם. הוא לא נוטה לקפוץ, לרוץ ולהשתולל, והוא מוגדר כמי שיש לו מזג טוב. עם זאת, מעת לעת, יש לו התפרצות של אנרגיה בזמן משחק. מאוד לא קולני וזה יכול להקל על הגידול שלו.
גידול: עדיף לגדל אותו בדירה מאשר בבית עם חצר. הוא יכול להסתגל אליה יותר ולא זקוק למרחבים ושטח למשחקים. אפשר לגדל אותו בבית עם ילדים גדולים וקטנים, וכן עם חיות מחמד אחרות ללא שום בעיה.
מדובר על חתול בריא בסך הכל, אך הוא עלול להתמודד עם בעיות גנטיות כתוצאה מהעובדה שמדובר בחתול שעבר הכלאה. מומלץ מסיבה זו לרכוש עבורו פוליסת ביטוח בריאות לחתולים אשר תוכל לסייע בתשלום הוצאות רפואיות בלתי מתוכננות.
טיפוח: מאחר ויש לו פרווה ארוכה ומלאה, יש צורך לסרק אותו לעיתים תכופות על מנת לשמור על הברק והניקיון שלה.
תזונה: יש לספק לו תזונה בריאה, לפחות פעמיים ביום.
לסיכום: חתול הימלאיה הוא מאוד נוח, נעים, עם מזג טוב, קל לטפל בו ואפשר ליהנות ממנו לאורך זמן. הוא חתול שיכול להתאים לכל בית ולכל משפחה. מומלץ מאוד לאמץ אותו, בפרט אם מחפשים חתול שאין צורך להשקיע הרבה מאמץ בגידולו.
שתפו את עמוד זה 🙂